eur:
391.94
usd:
366.68
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Moszkva, 2018. június 19.A szenegáli Idrissa Gana Gueye (j) csapattársa, Sadio Mane társaságában, miután megszerezte csapata első gólját a Lengyelország – Szenegál mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 19-én. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Nyitókép: Felipe Trueba

Megvan Afrika első győzelme

A szenegáli válogatott 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot az oroszországi világbajnokság első fordulójának utolsó mérkőzésén, a moszkvai Szpartak Stadionban.

Alig akadt helyzet az első félidőben, a kapuk elvétve forogtak veszélyben. Az elején a lengyelek passzolgattak jobbára hátul, amikor pedig meg akartak indulni, rendszerint elvesztették a labdát. A szervezetten futballozó szenegáliak gyors ellentámadásokat vezettek, igaz, komolyabb lehetőségük nekik sem akadt. A gólnál szerencséjük volt: Idrissa Gana Gueye mintegy 20 méterről rálőtte, majd a 16-oson belül tisztázni akaró Cioneken irányt változtatott, és a bal alsó sarokban kötött ki.

A némi labdabirtoklási fölényben játszó európai csapatnak két lövése ment kapu mellé, az erős és gyors játékosokból álló afrikainak négy, egy pedig góllal zárult. A lengyel támadókhoz kevésszer jutott el a labda.

A szünetben lecserélték a 100. válogatott mérkőzésén szereplő Jakub Blaszczykowskit. A lengyelek nagy lendülettel vetették bele magukat a játékba, de aztán megint nem találtak fogást a szenegáliakon, akik ráadásul növelni is tudták előnyüket: a középpályáról Krychowiak hazafelé emelte a labdát, kifutott rá kapujából Szczesny, és megindult Bednarek is, de nem értették meg egymást, a nem sokkal előbb visszaálló és gyorsabban eszmélő Niang lecsapott rá kettejük között, majd rövid sprint után az üres kapuba passzolt.

Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került az európai csapat, és bár próbált támadásokat vezetni, az afrikaiaknak többnyire sikerült tisztázniuk, így csak a szépítés jött össze: egy szabadrúgás után Krychowiak fejelt a kapuba.

A lelátón a lengyelek nagy fölényben voltak, a pályán viszont a szenegáliak akarata érvényesült.

A lengyelek az 1974-es vb óta nem nyertek az első meccsükön: háromszor 0-0-s döntetlent játszottak, majd a mostani 2-1 előtt kétszer 2-0-ra kikaptak. Negyvennégy éve, Németországban 3-2-re verték az argentinokat.

A szenegáliak előtt pályára lépő négy afrikai válogatott - az egyiptomi, a marokkói, a nigériai és a tunéziai - vereséget szenvedett első oroszországi mérkőzésén.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×