eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szaranszk, 2018. június 19.A japán Oszako Juja (b2) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában játszott Kolumbia - Japán mérkőzésen a szaranszki Mordovia Arénában 2018. június 19-én. (MTI/AP/Natacha Pisarenko)
Nyitókép: Natacha Pisarenko

Kolumbia kezeskedett Japán sikeréért

Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát a H csoport első fordulójában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A legutóbbi vb aranycipőse, James Rodriguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava által értékesített büntetővel gólhátrányba is került. Történt ugyanis, hogy Davinson Sanchez utolsó emberként eladta a labdát, így Oszako egyedül törhetett kapura, ziccerét Osipna hárította, a kipattanót viszont Kagava az üres kapu irányába lőtte, Carlos Sanchez azonban kézzel hárított. A védő piros lapot, a japánok pedig büntetőt kaptak, amelyet Kagava higgadtan a kapu közepébe lőtt. A mostani tornán Carlos Sanchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi Jose Alberto Batista tartja 54 másodperccel.

A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással pedig egyenlítettek: Quintero a 16-os jobb sarkáról végezhetett el szabadrúgást, rendkívül okosan a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát, azt pedig Eidzsi már csak a gólvonal mögül tudta kipaskolni

A fordulást követően feljavult a japánok támadójátéka, s kezdték fölényre váltani az emberelőnyüket, amely a 73. percben góllá érett: Honda bal oldali szögletét követően Oszako négy méterről, három védő gyűrűjében a bal kapufára csúsztatta a labdát, amely onnan a gólvonal mögé pattant.

A hajrára a kolumbiai csapat kissé elfáradt, de az utolsó percekben egy utolsó rohamra indult, az eredmény azonban nem változott.

Japán negyedik próbálkozásra először tudott nyerni Kolumbia ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×