eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Újabb magyar világcsúcs, Cseh László és Milák Kristóf is döntős

Újabb magyar világcsúcs, Cseh László és Milák Kristóf is döntős

A 100 m pillangó délutáni előfutamaiban két szenzációs úszást láthattunk a magyar versenyzőktől. Habár a leglassabban rajtoltak, nagyon erős úszással biztosították be a továbbjutásukat.

Cseh László jól ráijesztett a nézőkre: rosszul rajtolt és az első 50 után a 8. helyen állt. A második 50-et viszont nagyon meghúzta és a 2. helyre úszott fel.

Milák Kristóf is a leglassabban kapta el a rajtot, de nagyon gyorsan felzárkózott és a harmadik helyen fordult féltávnál. Hatalmas hajrában végül harmadikként csapott célba, ráadásul 50.77-es idővel, amivel megdöntötte délelőtti junior világcsúcsát és országos csúcsot úszott. A döntőbe a harmadik legjobb idővel jutott. Cseh László hatodik legjobb idővel (51.16) jutott a fináléba.

Cseh László a verseny után azt mondta, hogy a reakcióidejével kapcsolatban már nem lehet csodákat várni, de nem is ez volt a lényeg. Most nem akart kapkodni az első 50 méteren, mint reggel, ezért az edzőjével megbeszélve most könnyebben nyitott, és belehúzott a végén. Hozzátette: nagyon sűrű lett a mezőny, 51 másodpercen belül kell majd úszni.

Az erős elődöntő után Milák Kristóf azt mondta az M4 Sportnak, hogy kicsit túlizgulta ezt az futamot, de reméli, hogy a döntőben nyugodtabb lesz és akkor még jobban fog úszni. Szerinte szinte mindenben tud még fejlődni.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×