eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Garantálhatom, bele fogunk halni a vízbe a döntőben

"Garantálhatom, bele fogunk halni a vízbe a döntőben"

Nagy Viktor kapus szerint a férfi vízilabda-válogatott tagjai hátrányban sem aggódtak a görögök elleni világbajnoki elődöntőben, hanem végig hittek magukban. Manhercz Kriszitán az InfoRádiónak arról beszélt, hogy a védekezés volt a 7-5-ös siker kulcsa.

Nagy Viktor volt a görögök elleni világbajnoki elődöntő egyik hőse, a férfi vízilabda-válogatott kapusa majdnem húsz percig nem kapott gólt. A második félidőben önkívületben védett, így megérdemelte, hogy a közönség skandálta a nevét.

„Mindig jó érzés hallani a nevemet. Köszönöm a szurkolóknak a szeretetet, ők is kellettek hozzá, hogy fordítani tudjunk,

és a végére simán meg tudjuk nyerni a meccset. Hatalmas élmény volt most is ennyi ember előtt védeni. Büszke vagyok a csapatra, hogy ezt a kemény meccset így megnyertük” – mondta az elődöntő után.

A 2013-ban világbajnok kapus szerint az volt a legfontosabb, hogy a játékosok hátrányban sem aggódtak, hanem bíztak a tudásukban, saját magukban és egymásban.

Manhercz Krisztián szerint a védekezés volt a kulcs, hiszen két negyed alatt egy gólt kaptak, azt is csak a lefújás előtt három másodperccel.

„Sikerült elbizonytalanítani a görögöket, a mi kulcsembereink pedig meglőtték azokat a gólokat, amelyeket várunk tőlük” – közölte az InfoRádió kérdésére.

Garantálhatom, bele fogunk halni a vízbe a döntőben

Úgy vélte, a közönség hatalmas szerepet játszik a csapat világbajnoki menetelésében.

„Nem teher, hanem motiváció, hogy ennyi ember előtt játszunk.

Nem akarunk nekik csalódást okozni,

minden percben ez a célunk a vízben” – emelte ki a válogatott legfiatalabb tagja.

Manhercz Krisztián hangsúlyozta: „garantálhatom, hogy bele fogunk halni a vízbe a döntőben, és megpróbáljuk azt is megnyerni azt is”

Erdélyi Balázs szerint fárasztó meccs volt, mivel sokkal pörgősebb volt az iram, mint az oroszok ellen, de a pihenés után újult erővel várják a szombati finálét.

„Minden bejött. Viktor szenzációsan védett,

csak védhetetlen gólokat kapott, nagyszerű, hogy ilyen kevés gólt kaptunk" - nyilatkozta kérdésünkre.

Vámos Márton szerint a döntőben, egy mérkőzésen bármi megtörténhet, és hazai közönség előtt mindent megtesznek a győzelemért.

„Ha úgy pólózunk, és olyan stabilan védekezünk, ahogy az elődöntőben tettük, miénk lesz az aranyérem” – hangsúlyozta.

A szombat esti fináléban Horvátország lesz az ellenfél.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×