eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hamarosan kiderül, ér-e a több néző sok macerát

Pénteken döntenek arról, hogy a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában, vagy a Duna Arénában rendezik szombat este a magyarországi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának döntőjét.

"Már csak az a kérdés, hogy az Omega, illetve a televíziós közvetítés feltételei megengedik-e a változtatást" - nyilatkozta a csütörtök esti elődöntő után az M4 Sportnak Gyárfás Tamás, a nemzetközi szövetség (FINA) legszűkebb döntéshozó testületének tagja, aki megerősítette, hogy a helyszínváltoztatás csupán technikai kérdés, a vb szervezőbizottságán nem múlik.

Gyárfás elárulta, hogy az ügyben pénteken napközben várható döntés.

Egy héttel ezelőtt került nyilvánosságra a tervezet, miszerint az eredetileg tervezett Hajós-uszoda helyett a Duna Arénában lehet a döntő, amennyiben a magyar válogatott is érdekelt lesz a mérkőzésen. A kérdésnek az adott aktualitást, hogy Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese csütörtök este 7-5-re legyőzte Görögország csapatát az elődöntőben.

A FINA egy héttel korábbi indoklása szerint azért vetődött fel, hogy a fináléra a 7000 fő befogadására alkalmas margitszigeti helyszín helyett a 12 ezres arénában kerüljön sor, mert a csoportkörben a magyar férfi és női válogatott meccsein is telt ház és kiváló hangulat volt.

Gyárfás Tamás az ügyben egyeztetett Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, majd vele egyetértésben tárgyalt Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával, akik jóváhagyták az ötletet.

A helyszínváltoztatás esetén az eladott, helyre szóló jegyeket hasonló pozícióba szóló belépőkre kell átváltani, viszont ötezerrel többen láthatják a helyszínen a finálét.

Az esetleges váltás gondot jelenthet az esemény televíziós közvetítői számára, akiknek a 20.10-kor véget érő úszóversenyek után teljesen át kellene építeniük a kameraállásaikat. Emiatt viszont az eredetileg kitűzött 20.30-as kezdés biztosan nem tartható a vízilabda-finálé esetén, és amennyiben egy órával később indulna a mérkőzés, azt egyeztetni kell az eseményt sugárzó valamennyi tévétársasággal is.

Emellett az uszoda teljes kiürítését, illetve a pólódöntőre érkezők beengedését is le kellene tudni alig több mint egy óra alatt, továbbá a medenceteret is teljesen át kell rendezni. Az úszóknál ugyanis máshol helyezkednek el a versenybírók, míg a pólósoknál zsűriasztal van, továbbá külön bírói dobogó a medence két oldalán.

A hivatalos időmérést ellátó Omega cégnek le kellene szerelnie az összes, úszásnál használt berendezését, felváltani a vízilabdánál használatos eszközökre, majd mindezt másnap reggelre ismét visszacsinálni, hiszen vasárnap lesz az úszóviadal zárónapja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×