eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A vízilabdadöntő nem költözik a Duna Arénába

A vízilabdadöntő nem költözik a Duna Arénába

A szervező-bizottság kénytelen volt úgy dönteni, hogy a döntőt az eredeti kiírásnak megfelelően a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában játsszák szombaton 20.30-tól.

A magyar férfi vízilabda-válogatott fantasztikus görögök elleni győzelme után a szervező-bizottság vezetői péntek reggel tárgyaltak FINA és a Swiss Timing (Omega) irányítóival a horvátok elleni finálé esetleges átköltöztetéséről a Duna Arénába.

A szervező-bizottság kész volt bármely erőfeszítésre – így a jegyek átszámozása, az átépítéshez szükséges munkaerő biztosítása, a nézőtér kiürítése és újratöltése –, hogy a 7000-esre bővített Hajós Alfréd uszoda helyett a 12 000-es befogadóképességű Arénában játszhassák a világbajnokság fináléját, ma reggel azonban véglegessé vált: ez sajnos nem lehetséges.

A megbeszélések során – melyen részt vett Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója is – a hivatalos időmérő, az Omega képviselője jelezte, az úszóviadal este nyolc órai befejezését követően fizikai lehetetlenség egy-másfél óra alatt teljes védettséget kialakítani a másnap is használandó úszó-időmérő infrastruktúrának, továbbá installálni a vízilabdához szükséges berendezéseket (amelyeket le kellene szerelni, és át kellene szállítani a szigetről).

A Swiss Timing vezetője közölte: számukra hatalmas kockázatot jelentene a gyors áttelepülés és átépítés, hiszen egy világbajnokságon mindkét sportágnál rendkívül szofisztikált rendszereket működtetnek, amelyek beszerelése, tesztelése több órát vesz igénybe.

Mindezek alapján a szervező-bizottság kénytelen volt úgy dönteni, hogy a döntőt az eredeti kiírásnak megfelelően a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában játsszák szombaton 20.30-tól.

A FINA tisztviselői még elmondták, a riói olimpián 14 óra megfeszített munkájával alakították át az úszóhelyszínt vízilabda-arénává, erre lett volna most valamennyi résztvevőnek – Swiss Timing, televíziós közvetítés koordinálói (hiszen teljesen más kameraplatformok vannak a vízilabdán, mint az úszóknál), medenceszéli ledfalak áthelyezése – körülbelül másfél órája.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×