eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Budapesten is hatodik a női 4x200 méteres gyorsváltó

Budapesten is hatodik a női 4x200 méteres gyorsváltó

Hosszú Katinka bronzérmet nyert 200 méter pillangón csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok 2:06.02 perces idővel csapott célba, míg a szám másik magyar indulója, Szilágyi Liliána 2:07.58 perccel hetedik lett.

Hosszú keményen kezdett, fél távnál elsőként fordult, majd az utolsó 50-nek a harmadik helyről vágott neki. Hatalmas hajrába kezdett, és ugyan az első két hely valamelyikére nem igazán volt esélye, de magabiztosan szerezte meg a bronzérmet az olimpiai bajnok spanyol Mireia Belmonte és a német Franziska Hentke mögött. Az Eb-ezüstérmes Szilágyi végig a 7-8. helyen úszott.

"Majdnem jobban örültem ennek a bronznak, mint a kétszáz vegyesen szerzett aranynak, mert arra mindenki számított és elvárta" - mondta Hosszú, aki 2009 és 2013 után szerzett vb-bronzot ebben a számban. Hozzátette, ilyen időt négy éve nem úszott, de kicsivel tovább tartott az új technika elsajátítása.

Nem sokkal később a Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka összeállítású 4x200 méteres gyorsváltó hatodik helyen végzett. A négyes egy helyen változott a délelőttihez képest, Hosszú váltotta Gyurinovics Fannit, és a váltó végül 7:51.33 perces idővel csapott célba.

Elsőként a 15 éves Késely állt rajtkőre, volt ugyan ötödik is, de csak hetedikként ért be. Ezt követően Jakabos ugrott a medencébe, de nem tudott faragni a hátrányon. Verrasztó sem tudta feljebb hozni a csapatot, így Hosszú nagy feladat elé nézett. Száz méter után már a hatodik volt, de talán kissé el is fáradt ennek a hátránynak a ledolgozásában, így az utolsó 50-en már nem tudott előrébb jönni.

Ami a férfiakat illeti, Bernek Péter 1:55.79 perccel hatodikként jutott a 200 méter hát pénteki döntőjébe, Telegdy Ádám pedig 1:56.69 perccel a kilencedik helyen zárt. Az első elődöntőben a táv felénél a középmezőnyben voltak a magyarok, a hajrát követően végül Bernek holtversenyben harmadikként, Telegdy ötödiknek csapott célba. Előbbi megjavította 1:55.88-as, 2012-es országos csúcsát, utóbbi pedig nagyot faragott egyéni legjobbjából (1:57.17).

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×