eur:
389.09
usd:
363.7
bux:
67993.16
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Aranyos lehet a hétfő – a program

Aranyos lehet a hétfő – a program

A világbajnokság 11. napján megszülethet az első magyar aranyérem, ugyanis Hosszú Katinka első számú esélyese a 200 méteres vegyesúszásnak. Este a női vízilabda-válogatott tehet nagy lépést a dobogó felé.

Délelőtt is sűrű napjuk lesz a magyar úszóknak a Duna Arénában. Hosszú Katinka a 100 méteres hátúszás előfutamaiban áll rajtkőre. A tavalyi olimpián 58.45 másodperccel nyerte a számot, idén viszont 59.74 a legjobb eredménye. A ranglistán az a kanadai Kylie Masse vezet, aki Rióban bronzérmes volt. A magyar klasszis az ötödik futamban lesz érdekelt, két kínai lehet a legnagyobb riválisa. A címvédő az ausztrál Emily Seebohm, aki Massével együtt a hatodik futamban indul.

Férfi 100 m háton Balog Gábor, női 100 m mellen Sztankovics Anna indul. Utóbbi számban már az előfutamban összecsap a kazanyi bajnok orosz Julija Jefimova és a 2013-ban győztes litván Ruta Meilutyte.

Férfi 200 gyorson a vasárnapi, váltóval szerzett bronzérem után Kozma Dominikért, valamint Bernek Péterért lehet szorítani, majd jön az 1500 gyors, amelyen Kapás Bolgárka és Késely Ajna is jobb szereplésben bízik a 400-on elért ötödik és hatodik helynél.

Délután a férfi 100 mell, a női 100 pillangó és a férfi 50 pillangó döntőjében nem lesz magyar, a női 200 vegyes fináléjában viszont igen, Hosszú Katinka. Ennek a számnak is olimpiai bajnoka, valamint világbajnoki címvédője, és a vasárnapi két úszásával már megmutatta, hogy

az arany legnagyobb várományosa.

Több mint másfél másodperccel jobbat tud a mezőnynél, így az igazi kérdés az lehet, hogy meg tudja-e dönteni saját, 2:06.12 perces világcsúcsát a 18:54-kor kezdődő döntőben. A képhez tartozik, hogy nem sokkal előtte a 100 hát elődöntőjében lehet érdekelt, ám elképzelhető, hogy ettől végül visszalép.

A Margitszigetre is érdemes figyelni, hiszen a női vízilabdatornán már a negyeddöntőket rendezik.

A magyar együttes Kanadával találkozik este fél 9-kor.

Bíró Attila szövetségi kapitány annak örült, hogy eggyel több nap állt rendelkezésre a felkészülésre, ám úgy vélte, az utóbbi időben jó formát mutató Kanada semmivel sem könnyebb ellenfél, mintha a görögökkel vagy az olaszokkal játszana a gárda.

A magyar válogatott testközelből tapasztalta, hogy Kanada kemény ellenfél, hiszen a világligában 9–9-re végeztek a felek. Ezen a találkozón ráadásul a mieink is szembe találhatták magukat a rivális speciális zónavédekezésével, amelynek lényege, hogy egy mezőnyjátékos a kapus mellett segít, s a maradék öt védekezik a hat támadó ellen, de rengeteg kéz tornyosul a kapu előtt.

„A kanadai centerek nem jobbak a mieinknél, a kapusuk sem jobb, a két balkezes semlegesítése lesz a mérkőzés kulcsa – hangsúlyozta Bíró Attila a waterpolo.hu-nak.

A program

úszás (Duna Aréna)

előfutamok 9.30:

női 100 m hát (Hosszú Katinka)

férfi 100 m hát (Balog Gábor)

női 100 m mell (Sztankovics Anna)

férfi 200 m gyors (Kozma Dominik, Bernek Péter)

női 1500 m gyors (Kapás Boglárka, Késely Ajna)

elődöntők, döntők 17.30:

férfi 100 m mell (DÖNTŐ)

női 100 m pillangó (DÖNTŐ)

férfi 100 m hát (elődöntő)

női 100 m mell (elődöntő)

férfi 50 m pillangó (DÖNTŐ)

női 100 m hát (elődöntő)

férfi 200 m gyors (elődöntő)

női 200 m vegyes (DÖNTŐ, Hosszú Katinka)

vízilabda (Margitsziget), nők

a 15. helyért:

Dél-afrikai Köztársaság - Kazahsztán 9.30

a 13. helyért:

Brazília-Japán 10.50

a 9-12. helyért:

Hollandia - Új-Zéland 12.10

Kína-Franciaország 13.30

negyeddöntő:

Olaszország-Oroszország 14.50

Egyesült Államok-Ausztrália 16.10

MAGYARORSZÁG-Kanada 20.30

Görögország-Spanyolország 22.00

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×