eur:
396.38
usd:
371.16
bux:
71096.73
2024. június 26. szerda János, Pál
Martin Dubravka szlovák kapus véd a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja első fordulójának Belgium - Szlovákia mérkőzésén a frankfurti Waldstadionban 2024. június 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Nem bírtak a vörös ördögök a szlovákokkal

A szlovák válogatott meglepetésre 1-0-ra legyőzte az esélyesebb belga csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában, Frankfurtban. Lukaku két érvénytelen gólt is lőtt.

7. perc: Nagy belga védelmi hiba után Kucka tízméteres lövését még hárította Casteels, de Schranz közeli ismétlésével szemben már tehetetlen volt (1-0).

A két gárda első egymás elleni tétmérkőzésén az Európa-bajnokság egyik favoritjaként emlegetett belgák lendületes támadásokkal kezdtek, egy hatalmas védelmi hibát kihasználva mégis a szlovákok kerültek előnybe. Ezután kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán enyhe belga mezőnyfölénnyel, de Domenico Tedesco csapatának - amely harmadik a világranglistán - akcióiból hiányzott az átütőerő. A szlovák kontrák ígéretesebbek voltak, Kucka remek kapáslövését épphogy kitornázta Casteels, majd a belga gólrekorder Lukaku hagyott ki óriási helyzetet.

Térfélcsere után Lukaku gólját les miatt érvénytelenítették, majd Trossard 17 méteres lövését védte Dubravka. Egyre jobban beszorultak Francesco Calzona kapitány tanítványai, Hancko a gólvonalról mentett, a szlovák kontrák csak elvétve jutottak el a belga kapuig. A hajrában ismét többet birtokolták a labdát a hősiesen védekező közép-európaiak, a 86. percben Lukaku már két érvénytelen gólnál tartott. A szlovák bravúr értékét növeli, hogy a belga csapat 15 meccses veretlenségi sorozattal érkezett meg az Eb-re, ebből tíz alkalommal gólt sem kapott.

Címlapról ajánljuk
A Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában
Elemzők az Arénában

A Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×