eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A svéd Albin Ekdal (j) és az ukrán Tarasz Sztepanenko a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Svédország - Ukrajna mérkőzésén a glasgow-i Hampden Park stadionban 2021. június 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Andy Buchanan

Maratoni ukrán-svéd "csontszimfónia" után teljessé vált a negyeddöntős mezőny

Ukrajna a 131. játékpercben, a hosszabbítás végén szerzett góllal 2-1-re nyert Svédország ellen az utolsó nyolcaddöntőben, szombaton, Rómában az angolok várják.

Emil Forsberg továbbra is remek formában van. Az RB Leipzig csatára négy gólt szerzett eddig a tornán. Sorozatban három mérkőzésen is a kapuba talált, a svédek közül erre korábban (a vb-ken, Eb-ken) egy játékos volt képes. Nem Zlatan Ibrahimovic, hanem az 1994-es vb nyakigláb sztárja, Kennet Andersson.

2004 óta mindössze két játékos akad, aki egy nagy tornán négy góljából kettőt ballal, kettőt jobbal rúgott – az elsőt Cristiano Ronaldónak, a másodikat Emil Forsbergnek hívják.

A szőke svéd, aki az első svéd, aki egy Európa-bajnokságon négy gólig jutott (beérte Henke Larssont az összgólszámával és már csak Ibrahimovic vezet előtte, hat gólig jutva) a második félidőben kétszer is a kapufát találta el, kis szerencsével mesterhármasig juthatott volna. Gólja egyenlítő gól volt, ugyanis az első félidőben az ukránok szereztek vezetést, Olekszandr Zincsenko találatával. A bal lábas középpályás

a Manchester City ötödik olyan játékosa, aki a kapuba talált az Eb-n,

Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Aymeric Laporte és Ferran Torres a további négy. Nincs a tornán olyan klub, amelynek több gólszerzője lenne, ugyancsak ötnél tart az Atalanta.

A mérkőzés 1-1-re állt a rendes játékidő letelte után, az Eb nyolcaddöntőinek szakaszában következhetett a rekordot jelentő, negyedik hosszabbítás. Eleinte a svédek kezdeményeztek többet, ám aztán Danielson nyújtott lábbal megrúgta Beszjegyint, s emiatt csapata tízfősre csökkent. A 2000-es Eb óta ő az első, aki a 2x15 perces hosszabbításban piros lapot kapott. A mostani tornán ő az ötödik kiállított játékos.

A sok sérülést és ápolást hozó folytatásban az ukránok támadgattak, sokáig eredmény nélkül. Amikor már mindenki a tizenegyesekre készült, 131. játékpercben, Artyom Dovbik a hálóba csúsztatta Zincsenko beadott labdáját.

A győztes a negyeddöntőben az angolokkal játszik.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Ukrajna-Svédország 2-1 (1-1, 1-1, 1-1) - hosszabbítás után

Glasgow, Hampden Park, ... néző, v.: Daniele Orsato (olasz)

gólszerzők: Zincsenko (27.), Dovbik (121.), illetve Forsberg (43.)

sárga lap: Jarmolenko (79.), Dovbik (121.), illetve Kulusevski (69.), Forsberg (85.)

piros lap: Danielson (98.)

Ukrajna: Buscsan - Karavajev, Zabarni, Krivcov, Matvijenko - Szidorcsuk (Bezus, 118.), Sztepanenko (Makarenko, 95.), Zincsenko - Jarmolenko (Dovbik, 106.), Jaremcsuk (Beszjegyin, 91.; Céhankov, 101.), Saparenko (Malinovszkij, 61.)

Svédország: Olsen - Lustig (Krafth, 83.), Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson, 83.) - S. Larsson (Claesson, 97.), Olsson (Helander, 101.), Ekdal, Forsberg - Kulusevski (Quaison, 97.), Isak (Berg, 97.)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×