eur:
388.53
usd:
361.49
bux:
68937.46
2024. május 8. szerda Mihály
Andrij Sevcsenko ukrán szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Ukrajna - Ausztria mérkőzésen Bukarestben 2021. június 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Daniel Mihailescu

Sevcsenko: a végén a miénk volt a drámai befejezés

Az ukránok a megsérült társuknak ajánlották a továbbjutást. A svédek a futball kegyetlenségéről beszéltek a nyolcaddöntős kiesés után.

Andrij Sevcsenko, az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint az Európa-bajnokság keddi nyolcaddöntőjében, Svédország ellen aratott 2–1-es győzelemmel csapata kiérdemelte az ország szeretetét.

A szakember a hosszabbításos, glasgow-i összecsapás után kiemelte, a mérkőzésen mindkét fél nagyszerűen teljesített, az ő taktikájuk pedig jól működött.

"Próbáltuk irányítani is a játékot, de ez nem mindig sikerült. Érdekes meccs volt, egyik csapat sem akart veszíteni, és a végén a miénk volt a drámai befejezés. Ezzel a teljesítménnyel és elhivatottsággal a csapatom kiérdemelte az ország szeretetét" - mondta.

A mérkőzés legjobbjává választott Olekszandr Zincsenko közölte, a csoportkörös teljesítményét ért sok kritika után nehéz volt a nyolcaddöntőre koncentrálnia, pedig ő is érezte, hogy képes többet adni a válogatottnak.

"Ez egy történelmi eredmény, mindenkinek azt javaslom, hogy ünnepeljen, mert csak egyszer élünk, és lehet, hogy soha többé nem lesz alkalmunk átélni ilyen pillanatokat"

– nyilatkozta.

Csapattársa, Mikola Matvijenko elmondta: Artem Beszjegyin kivételével mindannyian nagyon boldogok voltak, és társának ajánlotta a győzelmet és a továbbjutást. A védő reményét fejezte ki, hogy a mérkőzés hajrájában csereként beállt, majd lecserélt társuk sérülése nem annyira súlyos, mint elsőre tűnt.

A 106. percben becserélt és a 121. percben győztes gólt szerző Artem Dovbik hangsúlyozta: nem tartja hősnek magát, bár mindenki ezt mondta róla.

Janne Andersson, a svédek szövetségi kapitánya szerint hirtelen lett vége számukra mindannak, amit addig építettek, pedig közel jártak a folytatáshoz.

"Mindenki csalódott és csendes volt az öltözőben. Ilyenkor edzőként nem lehet mit mondani, mert semmi sem segít. Ezt csak az idő gyógyíthatja meg" - nyilatkozta.

Emil Forsberg, a svédek középpályása elmondta: abban a hitben volt, hogy az övék a jobb csapat, és többet érdemeltek volna a találkozón, de végül minden máshogy alakult. Hozzátette, a hosszabbításban emberhátrányban már különösen nehéz dolguk volt. Forsberg a svédek négy Eb-meccsén négy gólt szerzett - Ukrajna ellen a 43. percben ő egyenlített -, de úgy vélte, inkább maradt volna a nyolcaddöntőben gól nélkül, és továbbjutottak volna. "Csak szomorúságot érzek, ennél többre vágytunk" - közölte.

Csapattársa, Dejan Kulusevski hangsúlyozta, a francia válogatott hétfői, nyolcaddöntős búcsúját követően megállapította, hogy a "futball kegyetlen", s ezt egy nappal később a saját bőrükön is tapasztalhatták.

"A futball sokat ad, de még többet elvesz" - nyilatkozta. Hozzátette, a győzelem érdekében sok energiát fektettek a játékba, így a hosszabbításban reménykedett a tizenegyespárbajban. A utolsó pillanatban kapott gól viszont "kés volt a szívébe".

Ukrajna a szombati negyeddöntőben Angliával találkozik, a mérkőzést 21 órától Rómában rendezik.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Mégis kinek van igaza a magyar, román, bolgár fejlettségi vitában?

Mégis kinek van igaza a magyar, román, bolgár fejlettségi vitában?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy milyen mutatók alapján érdemes egy ország fejlettségét és az abban élők életszínvonalát meghatározni. Ennek az ad aktualitást, hogy az Eurostat szerint Magyarországon a második legalacsonyabb a háztartások fogyasztása, csak Bulgária áll mögöttünk és a román bérek is megelőzték a magyart váráslóerő-paritáson. Vendégünk volt Becsey Zsolt, az Unicredit Bank vezető elemzője. Az adás második részében azt jártuk körbe, hogy miért stagnálnak - illetve bizonyos esetekben miért növekednek -a lakáshitelkamatok. Erről Palkó Istvánt, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×