eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin
Gareth Bale, az angol csapat játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott Wolfsberger AC - Tottenham Hotspur mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Wales a csoport élén, a törököknek kettőből semmi

Wales 2-0-ra legyőzte Törökországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, az A csoportban szerdán Bakuban.

Az első félidőben mindkét csapat sokat tett a vezetés megszerzéséért, de próbálkozásaik egészen a hajráig meddőnek bizonyultak és csak ritkán végződtek helyzetekkel. Ramsey két ziccert is elrontott, majd a 42. percben Bale kihagyhatatlan helyzetbe hozta, ezzel Wales került előnybe.

A második félidőben Bale büntetőből növelhette volna csapata előnyét, de meglepően nagyot hibázott, majd fél perccel később megtámadta és megzavarta a török kapust, aki a gólvonaltól hét méterre eltalálta a walesi csatárt, de lábáról kevéssel a kapufa mellé pattant a labda.

A törökök a hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítésért, de legnagyobb helyzetüket is kihagyták, így két mérkőzés után is gól nélkül állnak. Ellenfele támadásait igyekezett kihasználni a walesi válogatott, és az utolsó percben megduplázta a különbséget.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Wales-Törökország 2-0 (1-0)

Baku, Olimpiai Stadion, 20 ezer néző, v.: Artur Dias (portugál)
gólszerzők: Ramsey (42.), C. Roberts (95.)
sárga lap: Davies (92.), Mepham (92.), illetve Yilmaz (92.), Calhanoglu (92.)

Wales:

Ward - C. Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies - Morrell, Allen (Ampadu, 73.) - Bale, Ramsey (Wilson, 85.), James (Williams, 94.) - Moore

Törökország:

Cakir - Celik, Söyüncü, Ayhan, Meras (Müldür, 73.) - Yokuslu (Demiral, a szünetben), Tufan (Yazici, a szünetben), Calhanoglu - Ünder (Kahveci, 83.), Karaman (Dervisoglu, 75.), Yilmaz

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×