eur:
395.27
usd:
366.62
bux:
65108.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nagy Zsolt (j) és a walesi Aaron Ramsey a Wales - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ennyi kapura lövés még egy idei Eb-meccsen sem volt

Gareth Bale talán a tengerbe rúgta a labdát Bakuban a saját maga által kiharcolt tizenegyesből, így immár tizenhárom mérkőzés, másfél év óta nem szerzett gólt a walesi válogatottban. Ám látványos gólpasszaival így is oroszlánrészt vállalt csapata a törökök elleni, 2-0-s győzelméből az A csoportban.

Mindkét félidőben egy gól esett, mindkettő a hajrában. Az elsőt Aaron Ramsey lőtte, aki az első csoportfordulóban előkészítette Kieffer Moore találatát. A Juventus középpályása a 17. gólját érte el a válogatottban, mindössze hatan szereztek nála több gólt a válogatottjuk történetében. Köztük Gareth Bale, aki maga nem tudott értékesíteni egy tizenegyest (huszonegy év után fordult elő ismét, hogy valaki Eb-mérkőzésen a kaput sem találta el büntetőből), viszont parádés gólpasszokat adott. Érdekes apróságot vetett Ashley Williams, a válogatott korábbi csapatkapitánya a BBC-n: szerinte Bale bizonytalan volt a tizenegyes előtt. Talán nyomasztja a hosszú gólcsendje.

A második gólt szerző jobbhátvéd, Connor Roberts pályafutása legnagyobb pillanatának nevezte a gólját.

A törökök állandóan próbálkoztak, 18 kapura lövésük több mint a walesieké (16). Az összeg (34) ellenben rekord a mostani tornán. A walesiek roppant büszkék: a 2016-os torna kezdete óta egyedül a franciák nyertek több Eb-meccset náluk.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×