eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Az angol Raheem Sterling (b) csapattársával, Mason Mounttal ünnepli gólját a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában játszott Anglia-Horvátország mérkőzés előtt a londoni Wembley Stadionban 2021. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Justin Tallis

Anglia sikerrel kezdte az Eb-t

Visszavágtak a horvátoknak az angolok a 2018-as vb elődöntőjében elszenvedett vereségért.

Az angolok kezdték jobban a mérkőzést, óriási nyomást helyeztek a világbajnoki ezüstérmes horvátokra, akiknek érezhetően nem ízlett az agresszív letámadás. A házigazdák gyorsan járatták a labdát és többször át tudták játszani a rivális védelmét - Phil Foden például kapufáig jutott -, gólt azonban nem tudtak szerezni. Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese húsz perc után visszavett az iramból, a horvátok így kiszabadultak a kapujuk előteréből és a szünetig kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon komolyabb helyzet és gól nélkül.

A második félidő közepes iramban kezdődött, a labda a hovrátoknál volt többet, ám nem tudtak mit kezdeni az visszaálló angolokkal. Aztán kevesebb mint negyedóra után az angolok némileg váratlanul egy szép akció végén vezetést szereztek: Walker a felezővonltól passzolt előre a jobb oldalon felfutó Philipshez, aki szépen befelé cselezett, majd a tizenhatos közepére jó ütemben érkező Sterling elét tálalt, a Manchetser City csatára pedig egy védő szorításában a kapuba közepébe lőtt.

A találat néhány percre megfogta a horvátokat, Harry Kane növelhette volna a házigazda előnyét, majd "megnyugodtak a kedélyek". Az angolok ismét visszaálltak, ám hiába birtokolták a labdát a horvátok, lehetőségig csak ritkán jutottak el, így pedig összességében biztosan őrizték meg vezetésüket az angolok és győzelemmel kezdték az Eb-t.

Az angoloknál csereként páláyára lépett Jude Bellingham, aki ezzel az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa lett. A 17 éves és 349 napos támadó Jetro Willemst előzte most meg, aki 18 évesen kapott lehetőséget a holland csapatban a 2012-es kontinensviadalon.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×