eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Budapest , Hungary - 8 June 2021; Players and match officials stand for the playing of the National Anthems before the international friendly match between Hungary and Republic of Ireland at Szusza Ferenc Stadion in Budapest, Hungary. (Photo By Alex Nicodim/Sportsfile via Getty Images)
Nyitókép: Alex Nicodim/Getty Images

Nem szívelte az ír kapitány a magyar szurkolók viselkedését

Stephen Kelly szerint nem kellett volna kifütyülni letérdelő játékosait a Szusza Ferenc Stadionban. Marco Rossi is reagált az eset kapcsán.

Stephen Kelly elégedett volt a Magyarország elleni 0–0-s döntetlennel kedden este – írja a csakfoci.hu. „Kemény mérkőzés volt, tudtuk, hogy a magyar ellenfél olyan, amely megnyerte a NL csoportját, kijutott az Eb-re. Jó teljesítményt nyújtottunk, nem játszottunk tökéletesen, nem voltunk kompaktak, jól védekeztünk, veszélyesek voltunk ellentámadásokból” – fogalmazott az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember – írországi, online feltett kérdésre válaszolva – kitért a kezdősípszó előtti jelenetre is: az írek letérdeltek a kezdés előtt a rasszizmus és a feketék elnyomása ellen tiltakozva, a mieink viszont nem (mint ismeretes, a magyar válogatott tagjai az Eb-n sem választják a demonstrációnak ezt a módját), a „respect”, azaz tisztelet feliratra mutattak inkább a játékosaink a mezükön. A nézőtérről füttyszó is hallatszott.

„Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk, jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk.

Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét.

A színes bőrű játékosaink a pályán adtak remek választ, ők a jövőben is az ír válogatott fontos részét képezik majd” – mondta Stephen Kelly.

Marco Rossi az eset kapcsán úgy reagált: „mi mindig kifejeztük a tiszteletünket minden módon, az Eb-n is maximális tisztelettel fogunk majd viszonyulni mindenki felé. Nem vagyok olyan pozícióban, hogy megítéljem a szurkolók viselkedését. […] A szurkolóinktól rengeteg segítséget kaptunk, és bízom benne, ez így lesz a folytatásban is.”

"Kemény mérkőzés volt, amelyen öröm volt újra nézők előtt játszani. Összességében elégedett vagyok a csapattal, remekül védekeztünk, de talán jobban kihasználhattuk volna a lehetőségeink" - idézi az MTI Stephen Kennyt. Azt írják, a csatár Adam Idahhal egyetemben rendkívül csalódottan beszélt arról, hogy a magyar közönség kifütyülte, amikor a mérkőzés előtt az ír csapat letérdelt a rasszizmus elleni küzdelem jegyében.

"Komoly lépést tettünk előre a Ciprus elleni mérkőzéshez képest, de a várt eredmény, a győzelem ezúttal elmaradt, de legalább a veretlenségi sorozatunk folytatódott. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, a befejezéseknél látszott, hogy hiányzik a minőség, de az adott poszton a legjobbjainkra nem számíthatunk" - mondta a magyarok olasz szakvezetője, aki hangsúlyozta, az Eb-n más taktikára kell számítani a válogatottól, méghozzá arra, amit a ciprusi és az ír válogatott alkalmazott a magyarok ellen, azaz kontrajátékra kell majd alapozni.

"De nincs bennem aggodalom" – tette hozzá.

Rossi megemlítette, hogy Gazdag Dániel térdproblémával bajlódik, ezért nem szerepeltette egyik felkészülési mérkőzésen sem, de reményei szerint már a portugálok elleni első Eb-meccsen számíthat rá.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×