eur:
393.85
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Budapest , Hungary - 8 June 2021; Players and match officials stand for the playing of the National Anthems before the international friendly match between Hungary and Republic of Ireland at Szusza Ferenc Stadion in Budapest, Hungary. (Photo By Alex Nicodim/Sportsfile via Getty Images)
Nyitókép: Alex Nicodim/Getty Images

Nem szívelte az ír kapitány a magyar szurkolók viselkedését

Stephen Kelly szerint nem kellett volna kifütyülni letérdelő játékosait a Szusza Ferenc Stadionban. Marco Rossi is reagált az eset kapcsán.

Stephen Kelly elégedett volt a Magyarország elleni 0–0-s döntetlennel kedden este – írja a csakfoci.hu. „Kemény mérkőzés volt, tudtuk, hogy a magyar ellenfél olyan, amely megnyerte a NL csoportját, kijutott az Eb-re. Jó teljesítményt nyújtottunk, nem játszottunk tökéletesen, nem voltunk kompaktak, jól védekeztünk, veszélyesek voltunk ellentámadásokból” – fogalmazott az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember – írországi, online feltett kérdésre válaszolva – kitért a kezdősípszó előtti jelenetre is: az írek letérdeltek a kezdés előtt a rasszizmus és a feketék elnyomása ellen tiltakozva, a mieink viszont nem (mint ismeretes, a magyar válogatott tagjai az Eb-n sem választják a demonstrációnak ezt a módját), a „respect”, azaz tisztelet feliratra mutattak inkább a játékosaink a mezükön. A nézőtérről füttyszó is hallatszott.

„Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk, jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk.

Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét.

A színes bőrű játékosaink a pályán adtak remek választ, ők a jövőben is az ír válogatott fontos részét képezik majd” – mondta Stephen Kelly.

Marco Rossi az eset kapcsán úgy reagált: „mi mindig kifejeztük a tiszteletünket minden módon, az Eb-n is maximális tisztelettel fogunk majd viszonyulni mindenki felé. Nem vagyok olyan pozícióban, hogy megítéljem a szurkolók viselkedését. […] A szurkolóinktól rengeteg segítséget kaptunk, és bízom benne, ez így lesz a folytatásban is.”

"Kemény mérkőzés volt, amelyen öröm volt újra nézők előtt játszani. Összességében elégedett vagyok a csapattal, remekül védekeztünk, de talán jobban kihasználhattuk volna a lehetőségeink" - idézi az MTI Stephen Kennyt. Azt írják, a csatár Adam Idahhal egyetemben rendkívül csalódottan beszélt arról, hogy a magyar közönség kifütyülte, amikor a mérkőzés előtt az ír csapat letérdelt a rasszizmus elleni küzdelem jegyében.

"Komoly lépést tettünk előre a Ciprus elleni mérkőzéshez képest, de a várt eredmény, a győzelem ezúttal elmaradt, de legalább a veretlenségi sorozatunk folytatódott. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, a befejezéseknél látszott, hogy hiányzik a minőség, de az adott poszton a legjobbjainkra nem számíthatunk" - mondta a magyarok olasz szakvezetője, aki hangsúlyozta, az Eb-n más taktikára kell számítani a válogatottól, méghozzá arra, amit a ciprusi és az ír válogatott alkalmazott a magyarok ellen, azaz kontrajátékra kell majd alapozni.

"De nincs bennem aggodalom" – tette hozzá.

Rossi megemlítette, hogy Gazdag Dániel térdproblémával bajlódik, ezért nem szerepeltette egyik felkészülési mérkőzésen sem, de reményei szerint már a portugálok elleni első Eb-meccsen számíthat rá.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×