eur:
394.4
usd:
371.58
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szalai Ádám, a magyar válogatott játékosa a Magyarország - Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Letérdelés: kettészakad a foci-Eb-n Európa

A pénteken kezdődő labdarúgó-Eb-n csak a résztvevő országok csapatainak csak egy része ereszkedik fél térdre a rasszizmus elleni küzdelem jegyében a mérkőzések előtt, egy másik részük állva marad. És olyan szereplő is lesz, amelyiknél "nincs döntés".

Ismert, a rasszizmus elleni küzdelem jegyében a közelmúltban a labdarúgó-mérkőzések előtt számos csapat rövid időre fél térdre ereszkedett, ám a pénteken induló labdarúgó-Eb előtt lejátszott utolsó felkészülési mérkőzésen Magyarország válogatottjának tagjai állva maradtak, amíg az írek térdeltek, a szurkolók pedig kifütyülték az ír gesztust; az ügyben csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök is megnyilvánult, mondván, ez Magyarországon mint korábban rabszolgákat nem tartó országban kultúraidegen.

A Sportfogadás Facebook-oldalán egy rövid gyűjtést készített arról, mely országok "térdelnek" majd az Eb-n és melyek nem.

  • Akik térdelnek: Dánia, Anglia, Finnország, Belgium, Wales
  • Akik nem térdelnek: Magyarország, Skócia, Oroszország, Csehország, Lengyelország

Van egy harmadik "lehetőség" is: Horvátországban a labdarúgókra bízzák, hogy tesznek-e ilyen gesztust.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×