eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott San Marino-Magyarország mérkőzésen Serravalle-ben 2021. március 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Marco Vasini

Gól nélküli döntetlennel zárta a magyar válogatott a felkészülést

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott az írekkel a Megyeri úton, az utolsó felkészülési mérkőzésén.

Marco Rossi szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, a portugálok elleni kezdő tizenegyét akarja játszani az írek elleni felkészülési mérkőzésen. A ma este nyolc órakor kezdődő találkozóra kihirdetett névsor – ennek alapján – több meglepetést is tartogatott.

Vagy megváltoztatta a kapitány a koncepcióját, vagy a jövő héten, a címvédő ellen még nagyon szenzációt kelt majd. Most mindenesetre Kecskés Ákost, Bolla Bendegúzt és varga Rolandot is a kezdő csapatba jelölte, s megtartotta a helyét Schäfer András.

A tizenegy: Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla, Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer, Fiola – Szalai Á., Varga R. Az íreké: Bazunu – Duffy, Egan, D. O'Shea – Doherty, Knight, Cullen, Hourihane, McClean – Parrott, Idah.

Lendületesen kezdett a magyar csapat. Ugyanakkor az első helyzet az íreké volt, Eganről a magyar lécre került a labda. Az első tíz perce leteltekor azt konstatálhattuk, hogy kiegyenlített a játék.

Eltelt a félidő első fele, az utóbbi percekben a magyar csapat birtokolja a labdát, de az utolsó passzok nem jók.

A 39. percben Szalai Ádám kapura csúsztatta a labdát O'Shea mellett, Bazunu a levegőben úszva ütötte ki a labdát. A szöglet után Kecskésnek is akadt egy ígéretes fejese.

Vége az első félidőnek.

A félidő utolsó előtti percében Kleinheisler feleslegesen szabálytalankodott Parrott-tal szemben. A bal szélről beívelt szabadrúgás nem rejtett veszélyt.

A második félidőre Bolla Bendegúz és Varga Roland helyére Lovrencsics Gergő és Varga Kevin állt be.

A játékrész tíz perce nagy támadásokkal telt, de a Liverpool kapusa, a második félidőre beáll Kelleher csak az 55. percben kapott munkát, Szalai Ádám lövését védte. A másik oldalon Idah elől Szalai Attila bravúrosan mentett.

A 62. percben Gulácsit Bogdán Ádám, Kleinheislert pedig Loic Nego váltotta.

A 68. percben Kecskés elpasszolt egy labdát, Idah 22 méterről lőtt, Bogdán ádám vetődve kiütötte a labdát.

Az utolsó tizenkét percre Hahn János állt be, Fiola Attila helyére.

A mérkőzés ezen szakaszában sokat volt a magyar térfélen is a labda.

Szalai Ádám volt a legjobb magyar támadó, újabb kísérletei nem jártak messze a góltól. Az utolsó percekre Schön Szabolcs állt a helyére, újoncot avattunk.

Vége a mérkőzésnek, 0-0. Gól nélküli döntetlen.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×