eur:
392.72
usd:
354.54
bux:
73193.79
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Patrizio Stronati (j2), a Puskás és Moise Kean (k), a Fiorentina játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének 4., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia - Fiorentina mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2024. augusztus 29-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Hosszabbítás a Ferencváros és a Puskás Akadémia kupamérkőzésén is

A Ferencváros az Európa-liga főtáblájáért küzd Bosznia-Hercegovinában, a Borac Banja Luka ellen. Az első mérkőzésen, a Groupama Arénában nem született gól. A Puskás Akadémia a Konferencia-liga főtáblájára jutna egy újabb csodával: a firenzei 3-3 után a Pancho Arénában játszik a Fiorentinával. Az összevetésben az idegenben szerzett gólok továbbra sem számítanak többet.

A Ferencváros kezdő tizenegye tartogatott meglepetéseket: nem kezd Varga Barnabás és Kristoffer Zachariassen sem kezd, Pascal Jansen a Dibusz – Makreckis, Knoester, I. Cissé, C. Ramírez – Maiga, Rommens – Abu Fani – Misidjan, Pesics, A. Traoré tizenegyet választotta. A Borac kezdő csapata: Manojlovics – Vukcsevics, Meijers, Carolina, Herera – Grahovac, Skorup – Kulasin, Savic, Szrecskovics – Lukic.

A Pancho Arénában Hornyák Zsolt a Pécsi – Maceiras, W. Golla, Stronati, Nagy Zs. – Plsek, Favorov, Nissilä – Soisalo, Puljic, J. Levi összetételű gárdát választotta. Az olaszok erősebben állnak fel, mint Firenzében a mérkőzés elején, kezd Amrabat és Kean is: De Gea – Martínez Quarta, Pongracic, Ranieri – Dodo, Sz. Amrabat, Richardson, Biraghi – Ikoné, Kean, Sottil. A PAFC-ban két magyar, a Fiorentinában négy olasz került a kezdőbe.

Banja Lukán Pesics lövése keltett némi izgalmat, de hirtelen lőtt, nem találta el a kaput. A Ferencváros irányítja inkább a játékot.

A Pancho Arénában Puljic szabadrúgása után az olasz sorfalban elakadt a labda.

Banja Lukán Pesics lekészítette a labdát Abu Faninak, aki alig lőtt a jobb kapufa mellé.

A Pancho Arénában Kean ügyes megmozdulása után Ikoné lemaradt a labdáról. Ettől függetlenül nyílt a mérkőzés, jól játszik a Puskás Akadémia.

Banja Lukán gólhelyzet nélkül telt el az első félidő első fele.

A Pancho Arénában Puljic jól lendült előre, Pongracic lerántotta. A védőnek már van egy sárga lapja, Hornyák Zsolt a másodikat követelte. Erre ő kapott egyet.

Banja Lukán mintha mindkét csapatnak jó lenne a 0-0, úgy futballoznak.

A Pancho Arénában Puljic helyzetbe került, de a vetődő De Geába lőtte a labdát.

A Pancho Arénában véget ért az első félidő. Az állás 0-0.

Banja Lukán is.

Banja Lukán Ben Romdan és Kristoffer Zachariassen is beállt. Maiga és Misidjan mentek le.

A Pancho Arénában Golla fejese nagyon kevéssel kerülte el a kaput, helyzet volt. Egy perccel később Plsek is nagyon közel járt a gólhoz, a labda a keresztlécről pattant ki.

A Pancho Arénában előnybe került a Fiorentina, az olasz válogatott Moise Kean 18 méterről, laposan lőtt a hálóba, 0-1.

Banja Lukán kicsit aktívabbá vált a Ferencváros, de helyzetbe nem tud kerülni.

A Pancho Arénában nem adta fel a PAFC, Nagy Zsolt lőtt a kapu fülé, majd Puljic nem ért el egy labdát.

A Pancho Arénában Hornyák Zsolt támadókkal erősít, Komáromi György és Lamin Colley is a pályán. Puljic és Levi mentek le.

Banja Lukán Adama Traoré lement, Kady Borges folytatja a helyén. Néhány perccel később Ramírez megsérült, Civic váltotta.

Banja Lukán leginkább a cserék jelentenek eseményt, Pesics helyett beáll, sérülése ellenére, Varga Barnabás.

A Pancho Arénában öt perc a ráadás.

A Pancho Arénában büntetőhöz jutott a PAFC, Ranieri pedig piros lapot kapott.

Banja Lukán Zachariassen fejese kevéssel bár, de elkerülte a bal alsó sarkot.

A Pancho Arénában Nagy Zsolt lőtte a büntetőt, kiegyenlített a PAFC, 1-1!

Banja Lukán letelt a rendes játékidő, következik a hosszabbítás.

A Pancho Arénában is letelt a rendes játékidő, a Puskás Akadémia hosszabbítást játszik az olasz bajnokság egyik élcsapatával.

A Pancho Arénában kettős emberelőnyben a PAFC, Pietro Comuzzo is megkapta a második sárga lapját. Lucas Martínezt is kiállította a bíró, a kispadról.

A Pancho Arénában De Gea kétszer nagy bravúrral védett, előbb Favorov, majd Nagy Zsolt lövésénél.

Banja Lukán megszerezte a vezetést a Borac. Szöglet után Cisséről saját kapujába pattant a labda, 1-0, jelen állás szerint a bosnyák csapat marad az Európa-ligában.

Banja Lukán Cissé megsérült, ápolják. Ferencvárosi szöglettel zárul majd a hosszabbítás első fele. Nem lett belőle semmi.

Címlapról ajánljuk
Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Az Európai Unió romló versenyképességének hazai hatásairól, a várható gazdasági növekedésről, a 2025-ös költségvetésről, a kínai hitelről, a budapesti Ecofin-ülésről, a lakossági állampapírokhoz való hozzáférés könnyítéséről, valamint az adórendszer átalakításáról is beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Balogh Tamás: olyasmi történt a Bayesian katasztrófájánál, ami elvben nem történhetett volna meg

A Szicília partjainál szerencsétlenül járt luxusjacht, a Bayesian tragédiájának okairól – a fedélzeti nyílások vízáteresztőképességéről, az esetleges időjárási jelenségek hatásáról, a horgonyfelvonás kérdésének összetettségéről –, valamint a hajó jelenlegi állapotáról, a búvárok munkájának részleteiről, a kiemelésről is beszélt Balogh Tamás műemlékvédelmi szakjogász, hajóroncskutató, hajózástörténeti szakíró, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×