eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Balázsovics Péter, a GreenPlan-VRCK (b), valamint Gacs Dániel (j), az Épkar PSE játékosa a röplabda férfi Magyar Kupa döntőjében játszott mérkőzésen az Érd Arénában 2022. március 13-án. Az Épkar PSE 3-0-ra nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kénytelen visszavonulni a válogatott röplabdázó, akinek leállt a szíve az edzésen

Balázsovics Péter szíve a DEAC két hónappal ezelőtt edzésén állt meg, de szerencsére sikerült megmenteni az életét. Karrierjét azonban nem folytathatja, még akkor sem, ha a történtek ellenére most már jól van.

"Már itthon lábadozom. A kórházban beültették az ICD-készüléket (kardioverter defibrillátort), amelyet eleinte nehéz volt megszokni, de már kezdek megbarátkozni vele. Sok vizsgálaton vettem részt, szerencsére egyszer sem találtak rendellenességet, ezért is rejtély, hogy mi történhetett a tavaszi edzésen. Az orvossal folyamatosan konzultálok, bármi kérdésem van, bátran kereshetem. Hamarosan vár rám egy teljes terheléses vizsgálat, bevallom, ettől kicsit tartok" - mondta a DEAC weboldalán megjelent interjúban Balázsovics Péter. A sportal.blikk.hu azt írja, a játékosnak még a csapatban való bemutatkozásra sem volt lehetősége.

A röplabdázó arra is kitért, hogy nem folytathatja karrierjét, ugyanis az ICD-készülékkel itthon nem lehet versenyszerűen sportolni,

bár megemlíti, hogy elvileg lehetne rá speciális engedélyt igényelni. De leszögezi, hogy már nem szeretne játszani, mert aggódna az egészségéért, illetve, hogy a labda eltalálhatja a készüléket. Azt sem szeretné, hogy a családjának újra kelljen élnie a történteket.

A folytatás kapcsán Balázsovics Péter elárulta, korábban már megszerezte a B-licencet, így edzősködni szeretne. Az egyetemen jelenleg is sportszervező szakos hallgató, korábban pedig elvégzett egy sportszervező- menedzser OKJ-s képzést. Megszerzett tudását a civil életben szeretné kamatoztatni. Konkrétumokról azonban most még nem nyilatkozott a portálnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×