eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A szerb Novak Djokovic az argentin Francisco Gerundolo elleni játszma közben a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. június 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Műtéte után hosszú kényszerpihenő vár Novak Djokovicra

Térdműtét vár Novak Djokovicra, aki címvédőként és világelsőként visszalépett kedden a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntője előtt.

L'Equipe francia sportnapilap arról számolt be, hogy a szerbek 24-szeres Grand Slam-bajnokát szerdán operálják meg Párizsban. Utána legalább háromhetes kényszerpihenő következik, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy elinduljon a július 1-jén rajtoló wimbledoni tornán.

Egyelőre az is kétséges, hogy a 37 éves klasszis megfelelő állapotban lesz-e a párizsi olimpiára, melynek teniszversenye július 27-én kezdődik,

ugyancsak a Roland Garros salakpályáin. Az év elején bejelentette, hogy idei legfontosabb célja a Grand Slamek mellett az olimpiai aranyérem, amely még hiányzik a gyűjteményéből - 2008-ban bronzérmes volt Pekingben.

Djokovic a jobb térdében keletkezett részleges szalagszakadás miatt jelezte, hogy nem tud kiállni szerdán a norvég Casper Ruud elleni mérkőzésre. A visszalépésével egyszersmind eldőlt, hogy hétfőtől a januárban Australian Open-győztes Jannik Sinner ugrik a világranglista élére, és az ATP-rangsorban ő lesz az első olasz éllovas.

A hvg.hu megjegyzi: Djokovicról köztudott, hogy ódzkodik a műtétektől, 2018-ban például két év hezitálás után döntött úgy, hogy megműtteti a könyökét. Az olimpiai arany azonban még hiányzik a gyűjteményéből.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×