eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Visszasírja a korábbi légiósokat a szövetségi kapitány

Rossi szerint a magyar tehetségeknek nem szabad megelégedniük azzal, hogy az élvonalban szerepelnek.

A bajnokság intenzitásának növeléséhez fontos lenne, hogy legalább három-négy csapat képes legyen fölvenni a versenyt a Ferencvárossal - jelentette ki Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetség RangAdó-díjátadóján - melyen az elmúlt szezon legjobbjait díjazták - az M4 Sportnak úgy nyilatkozott az olasz szakember, hogy jó lenne, ha az Újpest meg tudná szorongatni a Ferencvárost, a Honvéd mihamarabb visszatérne az élvonalba, a Debrecen pedig, amely hosszú ideig meghatározó szereplője volt az NB I-nek, újra megerősödne. Rossi szerint ez jót tenne a bajnokságnak és könnyítené a szövetségi kapitány dolgát is, nemcsak az övét, hanem a későbbiekét is.

A bajnokság színvonalát illetően úgy fogalmazott, hogy "általánosságban véve, néhány évvel ez előtthöz képest" az NB I előrelépett, mert "az UEFA-rangsorban a 24-25. helyen" van, de ez nemcsak a fejlődés eredménye, hanem annak is köszönhető, hogy "sok más bajnokságnak, főleg a szomszédos országokban, csökkent a színvonala".

"A külföldiek terén viszont nincs meg a néhány évvel ezelőtti színvonal: emlékszem például Lanzafaméra, Lazovicra, Leandróra, de volt sok más játékos is, akinek a tudása meghaladta azt, amit most látunk a légiósoktól" - vélekedett.

Rossi szerint akadnak jó vezetőedzők Magyarországon - a téma kapcsán a kapitány kiemelte például az év edzőjének választott Bognár Györgyöt, aki a Pakssal rendre erőn felül teljesít.

A kapitány figyelmeztette a magyar tehetségeket, nem szabad megelégedniük azzal, hogy az élvonalban szerepelnek és ott teljesítenek jól.

"Fontos, hogy a fiatal magyarok megértsék, nekik a magyar bajnokság nem cél, hanem ugródeszka kell hogy legyen. Ezt a válogatottban megértették néhányan, akik ott vannak velem, de a többieknek is ezt kellene megérteniük." - közölte.

A szövetségi kapitány beszélt a közelgő Európa-bajnokságról is, mint mondta, fontos lesz, hogy már a kezdetektől felkészüljenek a részletekre, összességében pedig bizakodó.

"Nem azért, mert azt gondolom, olyan csapatom van, amely bármire képes, hanem azért, mert tudom, számíthatok a srácokra, akik motiváltan érkeznek, hogy a legjobbjukat adják, és tudom, hogy olyan csapatom van, ami csapat, és azon belül vannak jó adottságú játékosok is." - fogalmazott.

Hozzátette, nem lehet túl magasra helyezni a lécet, mert a végén túl nagy nyomás alá helyezik a futballistákat, amit nehéz lenne elviselni.

"Arra fogunk törekedni, hogy mindent kezeljünk. Tudjuk, hogy a szurkolóink lelkesek és álmodnak az Eb-vel kapcsolatban sokszor is, nekünk viszont két lábbal a földön kell járnunk." - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×