eur:
390.12
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a férfi vízilabdatorna elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 27-én. A magyar válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő spanyol csapatot, ezzel bejutott a döntőbe, egyúttal kvótát szerzett a jövő évi párizsi olimpiára.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Durván belenyúlhatnak az olimpiai vízilabdaprogramba

Egyre inkább úgy tűnik, hogy megváltozik a férfi vízilabdatorna lebonyolítása a 2028-as olimpián, de Molnár Tamás, a World Aquatics vízilabda szakbizottságának (WPTC) elnöke szerint erős lobbival meg lehet akadályozni a résztvevő csapatok számának csökkentését.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) továbbra is előtérbe helyezi a fenntarthatóságot és a költséghatékonyságot, ezért a tervek szerint a szinkronúszás és a vízilabda olimpiai versenyeit ugyanabban a létesítményben bonyolíthatják le a jövőben, ami jelentős mértékben átalakíthatja a programot – mondta a vlv.hu-nak Molnár Tamás, a World Aquatics vízilabda szakbizottságának (WPTC) elnöke.

A jelenlegi rendszerben a szinkronúszás programja hét napig, míg a női és férfi vízilabdatorna tizenhat napig tart az ötkarikás játékokon. A háromszoros olimpiai bajnok tájékoztatása szerint ezért a 2028-as Los Angeles-i játékok szervezői már elkezdték keresni a megoldást, hogyan lehetne összehangolni úgy a versenyeket, hogy egy helyszínen rendezhessék a két szakág küzdelmeit. Felmerült az is, hogy lerövidítik a férfi vízilabdatorna programját, illetve

a részt vevő csapatok számának csökkentésére is érkezett javaslat.

Molnár Tamás hangsúlyozta: a World Aquatics nem ért egyet a létszámcsökkentés ötletével, és ezt az álláspontot képviselik majd a további egyeztetéséken is, azt azonban elismerte, hogy valamilyen reformra szükség lesz. „Jelen pillanatban annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy a férfi szakág tizenkét csapatos tornájának lebonyolítási rendje átalakul” – jegyezte meg.

Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint

a 2028-as olimpiától a két hatos csoport helyett négy hármas csoportot alakítanak ki.

A csoportkör végén a harmadik helyezettek kiesnének, majd jönnének a negyeddöntők és az elődöntők, végül pedig a finálé. Az 5-8. helyért nem rendeznének meccseket. Az olimpiai bajnoki címhez eddig nyolc mérkőzést kellett lejátszani a férfi tornán, a tervezett változtatás után viszont csak ötöt kellene.

Molnár Tamás szerint sok még a kérdőjel, hiszen az új szisztéma alapján ugyan négy nappal lerövidülne a program, de még így sem férne bele egy hétbe, ezért úgy véli, a megoldást az jelentheti, ha az olimpiai vízilabdatorna programja a mínusz második napon kezdődne – úgy mint a labdarúgás esetében.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×