eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Tátrai Dávid a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában a második fordulóban játszott Magyarország-Georgia mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 6-án. A magyar válogatott 15-11-re legyőzte a georgiai válogatottat.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Tátrai Dávid: nem hitték el, hogy nekik ugrunk, és elharapjuk a torkukat

Az első világversenyén játszó Tátrai Dávid számára még fájó a negyedik helyezés a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon, de nem tartja csalódásnak.

Az Európa-bajnoki negyedik vízilabda-válogatott egyik kellemes meglepetése Tátrai Dávid volt. A 20 éves, junior-világbajnok pólós fontos gólokkal vette ki a részét az elődöntőig menetelő magyar csapat teljesítményéből, mégis csalódottan tért haza a horvát fővárosból.

"Jó pár negatív és pozitív pillanata is volt ennek a tornának. A negatív dolgokból le kell szűrni a tapasztalatot és fejlődni kell belőlük, a pozitív részeket pedig meg kell ragadni, és azokra kell építeni. Voltak olyan pillanatok, amelyek úgy sikerültek, ahogy terveztem, de az utolsó két vereség miatt úgy gondolom, hogy talán még akár több is lehetett volna benne" – értékelte az Eb-t az InfoRádióban.

Teljes csalódásnak persze nem tartja a negyedik helyet egy olyan csapat esetében, amelynek 22 év az átlagéletkora, de fájó emlék számára, hogy végül lemaradtak az éremről. "Nem lehet csalódás Európa negyedik legjobb csapatának lenni, de ha már bekerültünk a négybe, mindenképpen jó lett volna egy éremmel hazatérni. De ahogyan majd telik az idő, meg fog szépülni ez a negyedik hely, és mindenki pozitívan tud visszatekinteni erre, mert mégis nagy dolog az, hogy ezzel a fiatal csapattal milyen szép eredményt tudtunk elérni" – mondta.

Az olaszok ötgólos legyőzése, majd a szerbek kiverése a negyeddöntőben szerinte annak is köszönhető, hogy egy kicsit lebecsülték a fiatal magyar válogatottat.

"Nem számítottak arra, hogy így nekik fogunk esni. A csapat erejét mutatja, hogy nekik ugrottunk és elharaptuk a torkukat"

– tette hozzá. Az olaszok visszavágtak a bronzmeccsen, és nyilván a szerbek is revansra készülnek, most "nagyon komoly tüske vagyunk a szemükben".

Tátrai Dávid most már előre tekint. Az volt az első idei célja, hogy bekerüljön az Eb-csapatba és az Európa-bajnokságon minél stabilabb és jobb teljesítményt nyújtson, a következő pedig az, hogy a február eleji, dohai világbajnokságra utazó csapatnak is a tagja lehessen.

"Nincsen túl sok idő, a következő két hétben, minden egyes edzésen, minden egyes pillanatban száz százalékot kell nyújtani, és csak a pozitív dolgokat szabad megmutatni magamból, és ha ez sikerülni fog, akkor lehet esélyem bekerülni a vb-csapatba" – jelentette ki a BVSC ifjú pólósa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×