eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Milák Kristóf (b) és Sós Csaba szövetségi kapitány a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Tényleg "tartozik" Milák Kristóf - állítja a szövetségi kapitány

Milák Kristóf fizetést kap azért, hogy eddzen - fogalmazott egy tévéinterjúban az úszókapitány, aki nem kertelt Hosszú Katinka ügyében sem.

Sós Csaba úszókapitány péntek este az ATV vendége volt.

A Mandiner összefoglalója alapján úgy fogalmazott, Milák Kristóf - olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó tartozik Magyarországnak azzal, hogy lejár edzeni, azt is elmondta, hogy miért: "pénzt kap érte, ne beszéljünk mellé!" Megjegyezte még: a Honvéd nem vonta meg Milák Kristóf fizetését.

Azt is elmondta, nem tudja, mi van Milák Kristóffal, a sportoló ugyanis nem veszi fel neki a telefont.

Hosszú Katinka bejelentett visszatéréséről is szólt, szerinte a háromszoros olimpiai bajnok úszónő "már távol van attól, hogy főszereplő legyen", semmi realitása, hogy érmet, esetleg aranyat nyerjen a párizsi olimpián, másfél éve nem úszik, és már szülni sem csúcsformában ment, "utolsó versenyei is egy masszívan lefelé ívelő pályafutást mutattak".

Nem így Milák Kristóf, aki pályafutása csúcsán lehetne ezekben az években, az el nem végzett edzésmunkát pedig már nem fogja tudni bepótolni.

Eközben a medencében

Kós Hubert diadalmaskodott 100 méter háton az észak-karolinai Greensboróban zajló US Open elnevezésű úszóversenyen.

Az 50 méteres medencében zajló nemzetközi viadalon - a swimswam.com oldal szerint - a 200 méter hát idei világbajnoka 53.19 másodperccel nyert, Kovács Benedek a B döntőben második lett (54.94).

Az egy nappal korábban a 200 vegyesen ezüstérmes Kós 100 méter pillangón negyedikként ért célba 51.59-cel, 28 századdal elmaradva a győztes és világcsúcstartó amerikai Caeleb Dresseltől.

Török Dominik Márk, a Wisconsin Egyetem hallgatója 400 vegyesen a B döntőben második lett 4:20.04 perccel.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:25
×
×
×
×