eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő a Team Iron sajtótájékoztatóján, egy hónappal a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) budapesti fordulója előtt, a Duna Aréna Gépházában 2019. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Hosszú Katinka visszatér

Beszélt arról, hogy mely számokat nézte ki magának, és Milák Kristófról is szólt.

Szülése után újra edzésbe állt ősszel Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, hogy Párizsban, immár hatodik olimpiáján is ott legyen. A helyét - mint az az Indexnek adott interjújából kiderül - tavasszal biztosítaná be, de nem feltétlenül az országos bajnokságon, a versenynaptár elvileg júniusig lehetőséget biztosítana neki.

Amit anyaként a legfőbb változásnak lát, hogy nem ő osztja be az idejét.

"Most nem én vagyok az, aki tervez, hogy milyen napom lesz, mi fér bele a programba, mikor mehetek edzeni vagy egyáltalán alszom-e, és ha igen, mennyit. Bevallom, ez eleinte egyáltalán nem volt könnyű, igaz, sokat is tanulok ezáltal, hogy rugalmassá váltam" - fogalmazott, hozzátéve: nagyon boldog most.

Napi 2-3 órát már most is fixen edz, a konditermi munkát otthon oldja meg.

"Próbálok minél hamarabb formába lendülni, újra elérni olyan szintre, hogy tudjak versenyezni. A mai napig imádok úszni, az uszoda a másik otthonom, ezt sosem gondoltam másképp" - ecsetelte.

A várandósság ideje alatt felszedett kilók jelentős részétől már mostanra megszabadult, és fejben már egy januári, meleg égövi edzőtáborban jár (Dubaj), ami kulcsa lehet a felkészülésének, az egész család utazhat, egy dajkával. Edzője férje, Layber-Gelencsér Máté volt és lesz is.

A versenyszámok?

"Még mindig a 200 és a 400 vegyes áll hozzám a legközelebb. A hátúszás sokkal inkább nehézkes, mondom ezt úgy, hogy ebben az úszásnemben Rióban olimpiai bajnok lettem 100-on, ezüstérmes 200-on. A vegyes az én világom, elég, ha azon belül van egy kis hátúszás. Erre készülök, egyértelműen kijelenthető, a folytatást az motiválja, hogy a párizsi olimpián újra megmutassam magam" - jelentette ki.

A sportoláson kívüli életét is alakítja, az Iron Swim klub él és virul, emellett hamarosan indul egy úszáselemző online platform, aminek az a lényege, hogy videókat lehet feltölteni, "amelyeket én magam fogok elemezni".

Milák Kristófról is szólt.

"Mindent elért ebben a sportágban, amit el lehet érni. Tizenkilenc éves fejjel fél testhosszt vert Michael Phelps világcsúcsára 200 pillangón, ami az egyik legjobb, ha nem a legjobb száma volt. Magyarországot képviselve mutatta meg a világnak, hogy Phelps teljesítménye sem örök, mint ahogy a tokiói olimpián is Magyarországnak nyert. Elképesztő eredményeket ért el, támogatnunk kell abban, amit szeretne, segíteni őt. Ha úszni akar, és újra ilyen eredményeket, akkor abban kell mellette állni, ha más elképzelése van, akkor pedig abban, hiszen hálásak vagyunk neki, amiért magyar színekben érte el ezeket a fantasztikus sikereket."

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×