eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kaposvár, 2023. április 20.A győztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntője után a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

„Elég volt a süketelésből, nélküle is van magyar sport” – újságírók Milák Kristóf helyzetéről

Egyre inkább előtérbe kerül az a kérdés, hogy ha az olimpiai bajnok úszó nem edz és nem látja el a feladatait, akkor jogosult-e a fizetésére?

Az olimpiai és világbajnok Milák Kristóf alig végzett érdemi edzésmunkát az elmúlt hónapokban, így egyre többen kételkednek abban, hogy elindulhat-e a párizsi olimpián. Korábbi edzője, Selmeci Attila novemberben azt mondta az InfoRádióban, hogy még „nem csúszott ki az időből” a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója, aki szerinte egy akkora tehetség, hogy tudja kezelni a mostani szituációt, és képes arra, hogy megfelelően felkészüljön az ötkarikás játékokra. A Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke hozzátette: ha Milák Kristóf januárban elkezdené az edzéseket, „matematikailag” még akkor is lenne esélye arra, hogy felérjen a csúcsra Párizsban.

Ha ez így történne, akkor hét hónapos felkészülése lenne versenyekkel együtt, ami a szakember szerint egy ilyen világklasszis esetében elegendő idő. „Itt az a kérdés, hogy hogyan kezdi el ezt a hét hónapot. Nem mindegy, hogy milyen szintről veti bele magát a munkába. Lehet teljesen visszaesett állapotban, több kiló súlyfelesleggel, abszolút leépülve. Ez pedig nyilván nem ugyanaz, mint amikor valaki január elejére olyan állapotba kerül, hogy bármelyik pillanatban elkezdheti az igazán komoly edzésmunkát” – magyarázta.

„Felesleges már a könyörgés”

Ch. Gáll András már nem ennyire megengedő, szerinte „most már el kellene engedni ezt a Milák-kérdést”. Az Index főmunkatársa azt mondta az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy az elmúlt nyolc hónap csak „a rágódásról, a tipródásról és a nyammogásról” szólt. Ugyanakkor hozzátette: több más szakemberrel ellentétben

nem tartja reménytelennek azt, hogy fél év alatt összeszedje magát Milák Kristóf,

ebben tehát egyetért Selmeci Attilával. Úgy véli, ha a Honvéd úszója végre visszatérne az uszodába és elkezdene keményen dolgozni, akkor még mindig meglehetne neki az olimpiai arany Párizsban – igaz, vélhetően nem világcsúccsal. Mint fogalmazott, sokan nyilatkoztak már a témában, így például Sós Csaba szövetségi kapitány, Wladár Sándor, a szövetség elnöke, valamint Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke is, de „most már felesleges könyörögni a sportolónak, nem ezzel kellene foglalkozni. Nélküle is van magyar sport”.

Mentális blokk lehet a háttérben?

Dénes Tamás felidézte, hogy Sós Csaba nemrég azt mondta, január elseje az utolsó utáni dátum, amikor ha elkezdené a tréningeket Milák Kristóf, lehetne még vele komolyan számolni az olimpián. Az InfoRádió főmunkatársa szerint a magyar klasszis talán olyan helyzetben lehet most, mint korábban a négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornásznő, Simone Biles, aki „hirtelen mentális blokkot kapott, nem volt képes felmenni a szerre”, és visszalépett a versenyzéstől a tokiói olimpián. Mint fogalmazott, Milák Kristóf „nyilván nem fél a víztől”, de hasonló jellegű problémái lehetnek, mint amilyenek az amerikai sztárnak voltak. „Süketel mindenki, mert nem tudjuk, mi a helyzet.

Az élet valószínűleg tovább fog menni akkor is, ha ő nem úszik soha többet”

– tette hozzá az újságíró.

Dénes Tamás szerint végre „tiszta vizet kellene önteni a pohárba”. Kiemelte, hogy ennek a történetnek komoly financiális háttere is van, és felidézett egy régi közmondást, amely szerint aki nem dolgozik, ne is egyék. Ilyen problémája valószínűleg nincs Milák Kristófnak, de egyre inkább előtérbe kerül az a kérdés, hogy ha valaki nem látja el a munkáját, akkor jogosult-e a fizetésére?

Ch. Gáll András közbevetette: ki lehetne próbálni, mi történne akkor, ha elzárnák a pénzcsapot Milák Kristóf elől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×