eur:
395.96
usd:
369.18
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) főtitkára a londoni Queens Tennis Clubban tartott sajtótájékoztató előtt 2019. június 27-én. Az eseményen bejelentették, hogy Magyarország rendezi meg az átszervezés alatt álló női tenisz Fed Kupa döntőjét 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ütésváltás: váratlan döntést hozott a bíróság a teniszszövetség főtitkára ügyében

A Magyar Tenisz Szövetség első fokon elveszítette azt a több mint 250 millió forintos kártérítési pert, amelyet az előző főtitkár, Richter Attila ellen indított.

A Kecskeméti Törvényszék elutasította a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) több mint 250 millió forintos kártérítési igényét, amelyet a szervezet az előző főtitkára, Richter Attila ellen nyújtott be – értesült az rtl.hu.

A szövetség azért indított pert az előző főtitkár ellen, mert az MTSZ szerint Richter Attila anyagi kárt okozott azzal, hogy elnökségi felhatalmazás nélkül írta alá a WTA-torna rendezéséről szóló szerződést, miközben megfelelő helyszín sem állt rendelkezésre a torna lebonyolítására, ráadásul a rendezésnek még a pénzügyi fedezete sem volt biztosított. A rendezés lemondása miatt a WTA-tornák jogtulajdonosa eredetileg 1,6 millió dollárt, valamint 550 ezer eurót kért, ezt azonban csökkentették 252 millió forintra, tehát a főtitkártól követelt kártérítés összege is ennyi lett.

A Kecskeméti Törvényszék júliusban kelt ítéletében az áll, hogy "a főtitkár az elnök illetve az elnökség által meghozott döntések, valamint a közgyűlés által elfogadott határozatok alapján hajtotta végre a feladatokat, ekként nem volt megállapítható, hogy olyan önálló döntéseket hozott, melyek meghatározó befolyást gyakoroltak az egész szakszövetség működésére".

A bíróság szerint emellett nem volt megalapozott az az állítás sem, amely szerint nem állt rendelkezésre olyan helyszín, amelyen meg tudták volna rendezni a tornát, sőt a finanszírozással kapcsolatos aggályok sem voltak megalapozottak.

A Kecskeméti Törvényszék a kártérítési igénnyel együtt tárgyalta Richter Attila viszontkeresetét, amelyben egyebek mellett 16 havi ki nem fizetett bérét követelte. Ezt a bíróság indokoltnak találta, ezért a volt főtitkárnak 15,8 millió forint jár, továbbá a szövetségnek kell megfizetnie az 5 millió forintos perköltséget is.

Az ítélet nem jogerős, a Magyar Tenisz Szövetség fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×