eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Facebook/BERLIN-MARATHON

Megdöntötték a női maratonfutás világcsúcsát, nem is kevéssel - videók

Az etióp Tigist Assefa jelentős mértékben, több mint két perccel megjavította a női maratonfutás világcsúcsát a vasárnap rendezett Berlin Marathonon.

A 29 éves futó 2:11:52 óra alatt ért célba a német fővárosban, ezzel nagyot javított a kenyai Brigid Kosgei által Chicagóban elért 2019-es rekordon, amely 2:14:04 óra volt.

Assefa tavaly is diadalmaskodott Berlinben, akkor 2:15:37 óra alatt ért célba. Ezúttal óriási, majdnem hatperces előnnyel győzött a másodikként záró kenyai Sheila Chepkirui (2:17:49 óra), valamint a harmadikként végző tanzániai Magdalena Shauri (2:19:46 ó) előtt.

Női világcsúcsot legutóbb 2001-ben futottak Berlinben, akkor a japán Takahasi Naoko nyert 2:19:46 órás idővel, mellyel ő volt az első, aki 2:20 óra alá vitte a klasszikus távon elért legjobb időt.

A férfiaknál a kenyai Eliud Kipchoge rekordot jelentő módon, ötödször diadalmaskodott Berlinben, de saját világcsúcsát nem tudta megjavítani, miután 2:02:42 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot.

A 38 esztendős atléta mögött honfitársa, Vincent Kipkemoi végzett a második, míg az etiópiai Tadese Takele a harmadik helyen. Kipkemoi 2:03:13 óra, Takele pedig 2:03:24 óra alatt ért célba.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×