eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Milák Kristóf ma megkezdheti a felkészülést

Medencébe valószínűleg még nem ugrik, de az eredeti terveknek megfelelően délelőtt találkozik az edzőjével, Virth Balázzsal a Duna Arénában, s megbeszélik a felkészülést, aminek a végállomása nem más, mint a 2024-es párizsi olimpia.

„Csak azt mondhatom, hogy megállapodásunk szerint szeptember 4-én reggel visszavárom a Duna Arénába Kristófot, és ott majd megbeszéljük, hogy miként tovább.

Ha akkor újraindul a közös munka, bőven marad időnk az olimpiai felkészülés feladatainak elvégzésére”

– nyilatkozta egy hónappal korábban Virth Balázs, Milák Kristóf edzője a Magyar Nemzetnek. Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, ugyanazon a napon a sportoló is megszólalt, mindenkit megnyugtatva, hogy időre van szükséges a feltöltődésére, de úgy érzi, három-négy olimpiai aranyérem még van benne.

Mint olvasható, egyelőre minden az egy hónapja vázolt tervek szerint alakul: „Egyeztettem Kristóffal, ott lesz hétfőn a Duna Arénában. A reggeli edzésen valószínűleg még nem vesz részt, de után találkozunk és egyeztetünk a folytatásról. A napokban nyilván az edzéseket is meg kell kezdenie, a menetrend már megvan, ő is tudja, hogy el kell kezdeni a munkát” – nyilatkozta a lap érdeklődésére Virth Balázs vasárnap este.

A tréner hozzátette, hogy a héten az edzőbizottság megvitatja a párizsi olimpiáig tartó felkészülés menetrendjét, aminek ismeretében mindenki pontosan tudja majd, mire számíthat a következő szűk tizenegy hónapban, ami még hátravan a nyári játékok kezdetéig.

A fukuokai világbajnokságon Milák távollétében a francia Léon Marchand győzött 200 pillangón, méghozzá 1:52,43-as idővel. A magyar sportoló világcsúcsa 1:50.34, amit a 2022-es budapesti világbajnokságon úszott. Ebből is kitűnik, Milák legnagyobb ellenfele önmaga – írja a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy a magyar medencés válogatott Milák nélkül sem maradt érem nélkül Fukuokában, az Egyesült Államokban készülő Kós Hubert aranyérmes lett a 200 méteres hátúszásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×