eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Virth Balázs edző (b) és Milák Kristóf olimpiai, világ- és háromszoros Európa-bajnok válogatott úszó a Duna Arénában 2022. június 16-án, a magyarországi vizes vb kezdete előtt két nappal.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

A következő úszó-világbajnokságot is kihagyhatja Milák Kristóf

Továbbra is magában keresi a hibát Virth Balázs úszóedző az után, hogy tanítványa, az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka lemaradt a döntőről a fukuokai világbajnokságon. Az InfoRádiónak adott interjújában szólt Milák Kristófról is.

Magát teszi felelőssé Virth Balázs, a Honvéd úszóedzője, hogy a világbajnok, olimpiai bronzérmes Kapás Boglárkának nem sikerült a döntőbe jutás a közelmúltban zárult fukuokai úszó-világbajnokságon.

"Egy hónappal korábban 2:08,50 körüli időt úszott Rómában 200 pillangón, ráadásul nagyon jó volt a táv második felében, úgyhogy a formába hozást ronthattam el, túl sokat vagy túl korán vettem le a terheiből" – morfondírozott hangosan a tréner. "Az állóképesség-szintentartó edzéseket tovább kell folytatni ilyenkor. Minden évben módosult picit a munka; ahogy idősödik, egyre többet panaszkodott arra, hogy nehezebben regenerálódik, több idő kell ahhoz, hogy pihent legyen" – folytatta.

Sós Csaba szövetségi kapitánnyal ugyanakkor nem teljesen ugyanúgy ítélik meg a versenyző szereplését, jövőjét illetően, az U23-as Eb alatt is többször megvitatták az okokat.

"A kapitány azt mondta, normális magamban keresni a hibát, de többször is kijelentette, hogy egy idősebb versenyzővel már nehéz, hiába jönnek bizonyos időszakokban jó eredmények, ha a formába hozás során a sportoló nem éri el a csúcsformát. Arra azért feltétlenül képesnek tartom Kapás Boglárkát, hogy az olimpiai A-szintet megússza" – jelezte Virth Balázs.

A következő hetekben eldöntik, hogy tanítványai kihagyják-e a már most közelgő, év eleji dohai világbajnokságot, a bizonytalanság oka az, hogy még mindig nincs hír arról, lesz-e Európa-bajnokság az olimpia előtt egyáltalán, és ha igen, hol. "Közel vagyunk ahhoz, hogy elengedjük. A váltóban ha ki is jut a váltó, a legjobb felállásban van értelme rajtkőre állnia. Az olimpián márpedig a reggeli előfutam során is szükség lenne Milák Kristófra, őpedig a fő számai miatt nem fogja tudni vállalni, ő is, akár a többiek, az egyéni számaira koncentrál" - jelezte.

A közelmúltban nagyjából egy időben jelent meg interjú Virth Balázzsal és másik világbajnok tanítványával, Milák Kristóffal, utóbbi a fukiokai vb-t is kihagyta már – főképp motivációs okok miatt –, bár úgy fogalmazott, lát magában még olimpiai aranyakat, nem is egyet, Virth pedig akkor azt mondta, szeptember 4-én folytatják a közös munkát, de nem igazán kommunikálnak.

Erről Virth Balázs most azt mondta, Milák Kristóf szavai "pozitív végkicsengésűek".

"Azért nem kerestem és nem beszélünk, mert ha pihenni akar és el akar szakadni az uszodától, akkor nem feltétlenül arra vágyik, hogy az edzője, aki az uszoda része, hetente érdeklődjön a hogyléte felől. Abban maradtunk, hogy a nyaralás végén jelentkezünk, és megbeszéljük a kezdést. Nincs semmi probléma e tekintetben, csak hagyom, hogy kitisztítsa a fejét" – fogalmazott az InfoRádióban az edző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×