eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Marozsán Fábián a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában 2023. május 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Marozsán Fábián már a világ ötven legjobb teniszezője közé kerülne

Marozsán Fábián az elmúlt hetekben több bravúrt is elért, és a világranglista 82. helyére lépett előre. A 23 éves magyar játékos azt mondta az InfoRádióban, hogy túl szeretne jutni az első fordulón a hamarosan kezdődő US Openen is.

Nagy lendületet vett Marozsán Fábián karrierje azzal, hogy májusban, a római ATP 1000-es versenyen legyőzte a spanyol világelső Carlos Alcarazt, ráadásul ellenfele kedvenc borításán tudott borsot törni az orra alá. A magyar játékos örül a sikereinek és annak, hogy egyre komolyabban veszik őt a pályán, a nagyobb figyelmet és érdeklődést pedig egyáltalán nem érzi tehernek.

Mint fogalmazott, az ő szemszögéből az év eleje óta sokat változott a világ, de csak jó irányba. Az Alcaraz elleni bravúr mellett büszke arra is, hogy júniusban Challenger-tornát nyert Perugiában, ahol a döntőben az olasz Edoardo Lavagnót múlta felül. Kiemelte, hogy top 50-es játékosok ellen is tudott győzni az elmúlt hetekben, valamint azt is, hogy Wimbledonban David Goffin ellen lejátszotta első főtáblás meccsét Grand Slam-tornán. Nagy eredménynek tartja, hogy bekerült az első százba a világranglistán és alanyi jogon, selejtező nélkül ott lehet a US Open főtábláján.

Az év utolsó Grand Slam-versenye augusztus végén kezdődik New Yorkban, Marozsán Fábián reméli, egészségesen tud kiutazni. Százszázalékosan felkészül és

meg szeretné nyerni az első fordulós mérkőzését.

Ezt egy újabb mérföldkőnek tekinti és ez most az elsődleges célja, hiszen eddig még nem nyert mérkőzést Grand Slam-tornán.

Pozitív fejleménynek nevezte, hogy top 100-as játékosként immár profi tagokból, segítőkből álló saját menedzsmentje és edzői stábja van. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy nagyon sok olyan ember támogatja őt, akit a média képviselői és a szurkolók nem ismernek, nincsenek rivaldafényben, nélkülük azonban nem tudna jól teljesíteni. Az ő munkájuk rengeteg pluszt jelent neki. „Akik körülöttem vannak, azoknak ugyanaz a célja, mint nekem.”

A következő nagyobb lépcsőfok az lehet, hogy bekerüljön a legjobb 50 közé a világranglistán.

Ugyanakkor jelezte, nem akar semmit sem elsietni, mindig lépésről lépésre halad. Azért is fontos a top 50 elérése, mert így még több ATP-versenyen tudna szerepelni.

Elmondta, hogy időnként szokott beszélni Fucsovics Mártonnal és több magyar előddel is, és hasznos tanácsokkal is ellátják őt. Az ő eddigi sikereiből is tud motivációt meríteni. „Persze ez egy egyéni sportág, és mindenki saját maga próbál meg előrébb előrejutni” – fogalmazott Marozsán Fábián. Hozzátette: olyan embereket próbál maga köré gyűjteni, akik igyekeznek minden helyzetben segíteni neki, „a saját utunkon próbálunk meg járni és ebből a legtöbbet kihozni.”

Egy átlagos napja úgy telik, hogy délelőtt 9-10 órától egészen délután 5 óráig készül, edz. Ha versenyszezon van és itthon tartózkodik két-három napot, akkor azért általában kevesebb edzése van, ilyenkor csak egy tenisz-, egy kondiedzés, egy torna vagy valamilyen kezelés, esetleg más kiegészítő tevékenység kerül be a programjába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×