eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A fehérvári Dárdai Palkó a szünetben a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Újpest FC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2021. január 23-án. A fehérvári csapat 5-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hivatalos: összeállt a Dárdai-kvartett Berlinben

Ifjabb Dárdai Pál a Fehérvár FC labdarúgócsapatától visszatér a Hertha BSC-hez, így mostantól a Dárdai családból négyen kapnak szerepet a berlini klubnál.

A Hertha Twitter-oldalán jelentette be, hogy 2026 júniusáig szóló szerződést kötött a német csapatot irányító Dárdai Pál legidősebb fiával. A 24 éves támadó 2011 és 2020 között már volt a berlini klub játékosa, majd 2021 januárjában Székesfehérvárra igazolt.

Ifjabb Dárdai Pál két és fél év alatt 89 tétmérkőzésen 16 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott a fehérváriak színeiben. A berlini születésű futballista pályára lépett a német korosztályos válogatottakban, felnőtt szinten viszont eddig egy mérkőzésen Magyarországot képviselte: 2022 novemberében, a Puskás Arénában Görögország ellen (2–1) debütált Marco Rossi csapatában.

„Régóta figyeltük Palkót és nagyon örülünk, hogy sikerült visszacsábítanunk őt. Egy berlini srácról beszélünk, aki méltő módon tud azonosulni a várossal és a klubbal”

– nyilatkozta Benjamin Weber sportigazgató a klub honlapján.

A keddi bejelentést követően újra négy Dárdai szerepelhet a Herthában, hiszen jelenleg idősebb Dárdai Pál az előző idény végén a német első osztályból kieső klub vezetőedzője, akinek két másik fia, a 21 éves Márton és a 17 esztendős Bence is a berlini együttesben játszik.

A Hertha BSC ezzel sportörténelmi igazolást hajtott végre, mivel a német profi futballban még nem volt példa arra, hogy egy vezetőedző három fiát is egy csapatban irányítsa.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ismét a Herthában futballozhatok majd. Mind futballistaként, mind emberként nagyon sokat fejlődtem Magyarországon. Kisfiúként mentem el innen, és érett játékosként térek most vissza. Az a célom, hogy sok örömet szerezzek ennek a klubnak és különleges szurkolóinak” – fogalmazott ifjabb Dárdai Pál.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×