eur:
388.53
usd:
360.76
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Az M4 Sport interjút készít Szoboszlai Dominikkal az EM Sports menedzserirodájában 2023. július 4-én. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt.
Nyitókép: Robert Hegedus

Erre gondolt Szoboszlai Dominik, amikor komolyra fordult a Liverpool érdeklődése

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, édesapja, Szoboszlai Zsolt, és menedzsere, Esterházy Mátyás kedd esti, budapesti szűk körű sajtótájékoztatóján elhangzottakat mutatjuk.

Kedd este 6 órától tartott sajtótájékoztatót az EM Sports, a vasárnap 70 millió euróért cserébe Lipcséből Liverpoolba igazoló Szoboszlai Dominikot képviselő ügynökség.

A szűk körű esemény fénypontjaként a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya is megjelent édesapja, Szoboszlai Zsolt, és a cégvezető-menedzsere, Esterházy Mátyás társaságában. A szobába utolsóként belépő Szoboszlait taps fogadta, majd utána az újságírók szabadon kérdezhettek – írja a rangado.24.hu, mely az elhangzottakat összegezte.

Arra a kérdésre, hogy nem okozott-e fejtörést a döntéshozatalban az, hogy a Liverpool jelenleg nem BL-, csak EL-résztvevő, Szoboszlai azt válaszolta: „Amikor meghallottam, hogy komoly az érdeklődés, nem gondoltam a Bajnokok Ligájára. Inkább arra, hogy akkor az Európa Ligát kell megnyerni a Liverpoollal. Az a célom, hogy címeket nyerjek. Minél többet.”

Mint mondta, Angliában négy lehetőségük lesz a következő évadban. „Eddigi profi karrierem során minden évben nyertem valamit, ezt a sorozatot szeretném folytatni, részese lenni ezeknek a sikereknek, bármivel – játékpercekkel, akár gólokkal, gólpasszokkal – amivel hozzá tudok járulni” – tette hozzá a labdarúgó.

Hogy mit választana, ezüstérmet a bajnokságban, vagy Európa Liga-győzelmet, vagy fordítva, azt felelte: „Inkább mindkettő legyen arany.”

Szoboszlai arról is beszélt, hogy mindig hétvégéről hétvégére, meccsről meccsre gondolkodik. Sikerült Salzburgból Lipcsébe igazolnia, amit akkor nagy lépésnek tartott. Azt viszont nem gondolta volna korábban, hogy a Liverpool egyszer 70 millió eurót fog kifizetni érte. „Pláne nem ilyen hamar.” Már csak azért sem, mert a lipcsei első félévben sérült volt – jegyezte meg mások mellett.

Budapest, 2023. július 4.
Esterházy Mátyás menedzser, Szoboszlai Dominik labdarúgó és édesapja, Szoboszlai Zsolt az EM Sports menedzserirodájában tartott sajtótájékoztatón 2023. július 4-én. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt.
MTI/Robert Hegedus
Budapest, 2023. július 4. Esterházy Mátyás menedzser, Szoboszlai Dominik labdarúgó és édesapja, Szoboszlai Zsolt az EM Sports menedzserirodájában tartott sajtótájékoztatón 2023. július 4-én. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt. MTI/Robert Hegedus

A magyar válogatott csapatkapitánya úgy érzi, az érte kifizettett (26 milliárd forintnyi) összeg, valamint a jövedelme nem fogja megváltoztatni. „Ugyanúgy el fogok menni a kamionos barátommal a kifőzdébe és megeszünk egy nagy adag zúzapörköltet nokedlivel, mert az a kedvencem. És annyira jól fogom ettől is érezni magam, mintha a pályán lennék.

Szóval soha nem fogok megváltozni attól, amennyi pénzt keresek”

– magyarázta.

Édesapja, Szoboszlai Zsolt ezt azzal egészítette ki, hogy ha csak a pénz motiválná fiát, ő lenne az első aki „agyoncsapná”. „Szerencsére nincs erre szükség. (…) Dominiknak az a fontos, hogy kupákat, címeket nyerjen. Ez motiválja, ez viszi előre. Ezáltal lesz sikeres a maga területén a futballban, nem az azzal kereshető pénz nagysága miatt.”

Szó esett arról is, hogy mennyire nehéz a Bundesligából a Premier League-be ugrás: „Az RB Leipzig felkészítette erre a szintlépésre Dominikot. Viszont a bizalmat nem csak nekünk és az új klubjának kell megadnia számára – mert mi éveken át megadtuk, a Liverpool most megadta azzal, hogy szerződtette, és tudjuk, hogy meg fogja ugrani –, hanem a honi szurkolóktól kezdve a honi médiának és mindenkinek a támogatására szüksége van – fogalmazott Szoboszlai Zsolt. – Ha nem pozitívan állunk hozzá, húzzuk lefelé minden téren. Márpedig Hosszú Katinkától kezdve Szilágyi Áronon át bármely óriási sportolóról is legyen szó, ha negatív közeg veszi körül, ahol nem hiszik el, nem úgy gondolják, hogy képes rá, az hátráltató körülmény. Itt az ideje változtatni ezen!” – olvasható mások mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×