eur:
391.41
usd:
365.6
bux:
68032.12
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Konrad Laimer, az RB Leipzig játékosa (j) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal, miután megszerezte csapata második gólját a Hoffenheim ellen a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjében Lipcsében 2023. február 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Még Szoboszlait siratják Lipcsében, de jöhet még nagy veszteség

Három kulcsembere már elhagyta az RB Leipzig csapatát, és a sornak még nincs vége. A klub sportigazgatójának már vigasztalni kell a szurkolókat, és azt ígéri, augusztusra megint top csapatuk lesz.

Az RB Leipzig Szoboszlai Dominik eladásával fennállásnak eddigi legnagyobb üzletét hajtotta végre. A 22 éves magyar játékosért 70 millió eurót kasszírozott, igaz, hogy az összegből egy csekélyke rész Szoboszlai korábbi nevelőklubjainak jár. De Szoboszlai Dominik távozása előtt nem "aprópénzért" a Chelsea-hez igazolt a francia válogatott Christoper Nkunku, a Bundesliga egyik legjobb középpályásának számító osztrák Konrad Laimer pedig ingyen a Bayern Münchenhez "költözhetett".

A magyar válogatott eddigi legfiatalabb kapitánya szinte még ki sem csomagolt Liverpoolban, az RB Leipzignél máris egy újabb átigazolási szenzáció híre látott napvilágot. Eszerint távozni készül a klub horvát válogatott védője, Josko Gvardiol is. A 21 éves tehetség után a hírek szerint a Manchester City érdeklődik, és állítólag már egy 90 milliós ajánlatot is tett. A Leipzig viszont ragaszkodna az eredeti, 120 millió eurós kilépési záradék öszegéhez, ami vászont csak 2024-ben lépne életbe. Ebben az esetben a horvát válogatott játékosa a világ legdrágább védője lenne.

Nkunku, Laimer, Szoboszlai és talán Gvardiol is. Ilyen körülmények között nem is is csoda, hogy a szurkolók elkeseredettek. Mint ahogy az sem, hogy a klub sportigazgatója igyekszik vigasztalni őket. A 49 éves Max Eberl a Leipziger Volkszeitungnak nyilatkozva elismerte, hogy a világ egyetlen edzője sem mond le szívesen ilyen kiváló labdarúgókról.

Eberl az interjúban azt ígérte a szurkolóknak, hogy a legtehetségesebb játékosok távozása ellenére az augusztus végén kezdődő szezonra "top csapatot " állítanak fel. "A történtek nem értek előkészületlenül bennünket. Csak azt tudom ígérni, hogy ismét egy klasszis és magával ragadó csapatunk lesz" – igyekezett vigasztalni a szurkolókat a sportigazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 09:43
×
×
×
×