eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

Szoboszlai Dominik: amióta profi vagyok, minden évben nyertem valamit, szeretném ezt folytatni

Szoboszlai Dominik máris interjút adott a Liverpool FC honlapjának. Beszélt az érzéseiről, Jürgen Kloppról és Steven Gerrardról is

Dom, üdvözölünk a Liverpool FC-ben. Milyen érzés itt lenni?

Köszönöm. Nagyon-nagyon jó. Élveztem az elmúlt néhány napot, és alig várom, hogy mindenkit jobban megismerhessek.

Úgy tűnik, a néhány nap történései a forgószél sebességével teltek, a klubok megegyeztek, és te megérkeztél. Mesélj nekünk, milyen volt neked?

Az utolsó három-négy nap nagyon hosszúra nyúlt, nem volt olyan könnyű. De végül itt vagyok, boldog vagyok, és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát.

Milyenek az első benyomásaid?

Nagyon jók. Voltam Salzburgban, Lipcsében, azok is szép idők voltak. De itt is nagyon klassz.

Mi volt a reakciód, amikor meghallottad, hogy a Liverpool le akar szerződtetni?

Nehéz kérdés! Nagyon boldog voltam, de mégis nyugodt maradtam, mert nem akartam túl korán örülni. Amikor a Főnök (Jürgen Klopp. – A szerk.) felhívott, úgy éreztem, rendben lesz, ez nagyon jó dolog lehet. A végén minden tökéletesen alakult.

Mi tette olyan vonzóvá a klubot?

Igazán patinás, dicső történelmű klub, nagyon jó játékosokkal, jó edzővel, minden jó. Számomra tökéletes a következő lépést egy ilyen klubban megtenni. A szurkolók, a stadion, minden nagyon jó.

Néhányszor már említette a menedzsert. Mekkora a szerepe a döntésedben?

Ahogy már talán 2020-ban is mondtam, szerintem ő a világ egyik legjobb edzője. Az, ahogy a pálya mellett viselkedik – mintha a srácokkal együtt játszana –, nagyon tetszett. Az is nagyon lenyűgözött, hogy hogyan teljesített az elmúlt években, mit ért el ezzel a klubbal. Már alig várom, hogy dolgozhassam vele.

Láttad a Liverpool-szurkolók online reakcióit az elmúlt néhány napban? Joggal mondhatjuk, hogy izgatottak, hogy idejössz…

Igen, megőrült a telefonom! Igen, nagyon szeretnék már előttük játszani az Anfielden.

Elég sok különböző poszton játszottál az elmúlt szezonokban. Melyik fekszik neked leginkább?

Őszintén szólva nekem ez nem számít, a lényeg, hogy a pályán legyek. De persze mindenkinek megvan a maga véleménye. Tudok mindkét oldalon, a balon és a jobbon is támadó középpályást. De a lényeg, hogy játszani akarok.

Hogyan jellemeznéd a játékodat?

Olyan játékos vagyok, aki tud a két tizenhatos között játszani; elég gyors, de nem a leggyorsabb, ahogy látom a játékosokat itt. Nagyon jó lövésem van. De nem csak én vagyok, hanem a csapat is, szóval nagyon várom a jövőt.

Volt már lehetőséged az Anfielden játszani, még 2019-ben. Hogyan emlékszel erre, és volt-e olyan, hogy elgondolkodtál egy nap érdemes lenne Liverpoolba jönni?

Akkor rosszul éreztem magam, mert 4-3-ra kikaptunk! De persze, mondtam már korábban, szinte soha nem vagyok ideges a meccs előtt, azt hiszem, az volt életemben az első alkalom. Természetesen a stadion, a szurkolók hihetetlenek voltak, még akkor is, ha a mi csapatunk, a Salzburg ellen voltak. Meglátjuk, milyen lesz, ha velem vannak.

Már számolod a napokat, játszhass a Liverpoolban? Valójában még nagyobb lesz a hangulat, mint amikor legutóbb itt voltál…

Igen, azt hallottam, hogy nagyobb lesz. Természetesen számolom vissza a napokat, nagyon büszke vagyok, hogy a Liverpool játékosaként pályára léphetek Anfielden.

A nyolcas mezt választottad, ami nyilvánvalóan egy mítikus szám Liverpoolban. Mi az oka ennek?

Nincs különösebb ok, de természetesen sok nagyszerű játékosnak volt ez a száma. És van egy tetoválásom is Steven Gerrardtól, amit mondott. Ez is az egyik oka a választásnak.

Ő olyan valaki, akire korábban felnéztél? Megismerhetted, amikor a Liverpoolban játszott…

Gyerekkoromban, hogy őszinte legyek, nem néztem annyi focit, de persze amikor Bajnokok Ligája vagy nagy meccs volt, néztem a Liverpoolt, a nagy csapatokat és a nagy játékosokat is – és ő volt az egyik legnagyobb.

Már nyertél bajnoki címeket és kupákat Salzburggal és a Leipziggel. Milyen ambícióid vannak a Liverpoollal?

Amióta profi vagyok, minden évben nyertem valamit, szeretném ezt folytatni!

Mi lenne az első üzeneted a Liverpool-szurkolóknak most, hogy „vörös” vagy?

Alig várom, hogy találkozzunk a stadionban, mindent meg fogok tenni, ami tőlem telik.

És végül, örülsz, hogy mindannyian Szobónak hívunk?

Ez sem annyira fontos! Minden edző másként hívott. Néhány játékos Domnak, néhány játékos Szobónak hívott. Szóval, ahogy tetszik, úgy hívjatok, én vállalom.

Az eredeti interjút itt találja.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×