eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Keszthelyi Rita a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének negyeddöntőjében játszott Hollandia - Magyarország mérkőzésen a Duna Arénában 2019. június 7-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Példátlan, fölényes győzelemmel elődöntős a magyar válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott rendkívül magabiztos, 20-13-as győzelmet aratott a görög csapat felett az egyesült államokbeli Long Beachen zajló világkupa pénteki negyeddöntőjében.

Bíró Attila olimpiai bronzérmes együttese szombaton a négy között szinte biztosan az izraeliek ellen "melegítő" amerikai csapattal találkozik.

Az első két hely automatikus kvalifikációt jelent a 2024-es dohai világbajnokságra.

A magyar válogatott ott folytatta, ahol az olaszok és a kanadaiak ellen felkészülési meccseken abbahagyta, Bíró Attila tanítványai nagyszerű teljesítményt nyújtottak, a játék minden elemében felülmúlták riválisukat - első hét góljukból hatot akcióból szereztek - és gyakorlatilag a nagyszünetre eldöntötték az összecsapást.

A görögök a folytatásban ugyan már egy fokkal kevésbé játszottak alárendelt szerepet, de így sem volt esélyük még a felzárkózásra sem. A magyar csapatban számos kiemelkedő teljesítmény volt, a legeredményesebb pedig kapitány Keszthelyi Rita volt hat góllal.

Szuperdöntő negyeddöntőjében korábban még sohasem fordult elő, hogy 20 gólt szerezzen a görögök ellen a magyar válogatott - írta a waterpolo.hu.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×