eur:
401.07
usd:
366.62
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta
Klein Dávid hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja az Everest alaptáborban 2017. április 8-án. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.
Nyitókép: Mohai Balázs

Nincs megállás, újabb magyar hegymászók indulnak veszélyes útra

A Hindukuson 20 éve nem járt expedíció.

Suhajda Szilárd tragédiája után néhány nappal újabb magyar hegymászók indultak csúcstámadásra. Klein Dávid és társa, Kerekes Bence a BWT Hindukus Expedíció keretében vélhetően a Hindukus meghódítását tűzte ki célul – írja a Sokszínű Vidék.

Az Eurázsiai-hegységrendszerhez tartozó, a pakisztáni-afgán határvidéken húzódó hegységben található a világ egyik legmagasabb csúcsa.

A BWT Hindukus Expedíció két hegymászója május 29-én indult útnak Ferihegyről, május 30-án érték el Iszlámábádot és 31-én érkeztek meg Csitrál megyébe, az afgán határ közelébe.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×