eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A harmadik helyezett Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó Bahreini Nagydíjának eredményhirdetésén a szahíri versenypályán 2022. március 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Fernando Alonso: "túl szép, hogy igaz legyen"

Az Aston Martin kétszeres Forma-1-es világbajnok versenyzője így értékelte azt, hogy 41 évesen sikerült dobogóra állnia a bahreini, szezonnyitó versenyen.

A 20. idényét teljesítő spanyol versenyző a vasárnapi futamon a rajtot követően összeért csapattársával, Lance Stroll-lal, és az ötödikről visszacsúszott a hetedik helyre. Alonso a folytatásban visszakapaszkodott az élmezőnybe, majd a hajrában a dobogóért vívott csatában megelőzte honfitársát, a Ferrarival versenyző Carlos Sainzot.

"Nekünk sokkal nehezebb dolgunk volt, mint másoknak, mivel az autó 95 százalékát le kellett cserélni. Sok mindent kell tanulnunk erről a modellről, hogy még többet tudjunk kihozni belőle" - mondta a célba érkezés után Alonso.

Az Aston Martin pilótája reméli, hogy egy ilyen nagyszerű kezdés után - kis szerencsével -

akár pályafutása 33. futamgyőzelmét is megszerezheti a mostani szezonban.

"Ez még csak a kezdet, mint tudjátok ez nem a végleges autó, ez csak az alapja annak az elképzelésnek, amelyet télen kidolgoztunk" - mondta magabiztosan a 99. dobogós helyezését begyűjtő, az előző idény végén az Alpine-tól az Aston Martinhoz szerződött Alonso.

A szezonnyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíjat a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen nyerte, mögötte pedig csapattársa, a mexikói Sergio Pérez végzett másodikként. A világbajnoki sorozat két hét múlva, a Szaúdi Nagydíjjal folytatódik Dzsiddában.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A gépi tanuláson (machine learningen) alapuló alkalmazások és szolgáltatások már átszövik mindennapjainkat, elég csak a különböző streaming szolgáltatók ajánlórendszereire vagy az okostelefonunk arcfelismerésére gondolni. Ennek adott extra löketet a ChatGPT-t is meghajtó GPT-3 és hozzá hasonló transformer alapú modellek megjelenése, ami széles körben is a felhasználók kezébe adta a folyékonyan kommunikáló algoritmus élményét. Miképp segíthetnek a nagy nyelvi modellek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében? Erről tart előadást április 23-ai AI in Business rendezvényünkön Ignácz Péter a KPMG managere. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×