eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Facebook/Shaolin Sándor Liu

Baj van, hiába hagyták el Magyarországot a Liu fivérek

Nem nevezték a jövő heti dél-koreai rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságra a Liu testvéreket. Adminisztrációs probléma lehet a háttérben.

A Sportal ír arról, hogy sem Liu Shaolin Sándort, sem Liu Shaoangot nem nevezték a kinaiak a március 10-12. között megrendezésre kerülő dél-koreai viadalra.

Beszéltem velük, és Shaolin már ott is lehetne a vb-n, de azt mesélte, hogy valamilyen adminisztrációs ügy miatt végül lecsúsztak a kínaiak a nevezéséről. Számukra ráadásul ezzel véget is ért a szezon – mesélte a sportlap érdeklődésére Burján Csaba, aki Knoch Viktorral és Liuékkal együtt a 2018-as váltó tagjaként olimpiai bajnok lett.

Külön érdekesség, hogy a kínaiak a versenyre neveztek egy honosított sportolót, ugyanis a korábban dél-koreai színekben olimpiai bajnoki címet szerző, de bizarr zaklatási ügybe keveredő Lin Hszio-csün bizalmat kapott a kapitánytól, és Liuékkal ellentétben – négy év kihagyás után – ott lesz a vb-n kínai szerelésben.

Az olimpiai utáni idényben gyakran döntenek amúgy is a pihenés mellett a klasszisok, ez még nem jelentős kihagyás - magyarázta Burján Csaba a távolmaradás esetleges másik okát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 18:07
×
×
×
×