eur:
394.25
usd:
365.1
bux:
65463.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Liu Shaolin Sándor és Nógrádi Bence (b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 1-jén, három nappal a 2022-es pekingi téli olimpia kezdete előtt.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Liu Shaolin Sándor: ilyen ez a sportág, valamikor sikerül, valamikor nem

A kudarcokat feldolgozni és újabb sikereket szerezni – ez a legfontosabb feladat az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor szerint a rövidpályás gyorskorcsolyázók pályafutásában.

A phjongcshangi aranyéremhez képest a pekingi két bronz és egy arany után könnyebben viselték a sikerrel járó kötelezettségeket a rövidpályás gyorskorcsolyázók Liu Shaolin Sándor szerint, aki a hazatérés óta először adott hosszabb interjút az InfoRádiónak.

"Phjongcshang után őrültek háza volt, ide-oda mentünk, közben készültünk a világbajnokságra, próbáltunk az eredményekre fókuszálni. Ezúttal már ésszel kezeltük a helyzetet, próbáltunk egyensúlyt találni" – fogalmazott.

Volt pihenés, de energikusnak is érzi magát, korcsolyázott is. A szurkolók szeretete ráadásul eltávolítja tőle azokat a gondolatokat, amelyek kevésbé vidámak – például a győztes célba érés után elvett egyéni aranyérem miatti keserűséget.

"Nagyon sok helyről írtak meglepően sokan, nagyon jó érzés, köszönöm mindenkinek, segített átlendülni a nehéz időkön" – mondta.

Pekingben 100 százalékot hozott ki magából mentálisan és fizikálisan is,

amit jelez, hogy olimpiai csúcsot futott 1500 méteren, ami így négy évig biztosan az övé. De érmekből azért többet várt volna, mint egy bronz.

Nincs persze megállás, hamarosan világbajnokság, a tervei pedig a következők: "Nagyon összeszedett vagyok, szeretnék négy év múlva is ott lenni, aki követett minket, látta, hogy ez bennünk van. A vb-re is nagyon készülünk, talán elmarad, talán nem, reméljük az utóbbi történik. Nem a visszavágás hajt, ez egyszerűen egy újabb esély lesz. Az olimpián nagyon kevesen tudták megvédeni az aranyérmüket, egy lánynak sikerült talán. Ilyen ez a sportág, valamikor sikerül, valamikor nem."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×