eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Liu Shaolin Sándor és Nógrádi Bence (b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 1-jén, három nappal a 2022-es pekingi téli olimpia kezdete előtt.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Liu Shaolin Sándor: ilyen ez a sportág, valamikor sikerül, valamikor nem

A kudarcokat feldolgozni és újabb sikereket szerezni – ez a legfontosabb feladat az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor szerint a rövidpályás gyorskorcsolyázók pályafutásában.

A phjongcshangi aranyéremhez képest a pekingi két bronz és egy arany után könnyebben viselték a sikerrel járó kötelezettségeket a rövidpályás gyorskorcsolyázók Liu Shaolin Sándor szerint, aki a hazatérés óta először adott hosszabb interjút az InfoRádiónak.

"Phjongcshang után őrültek háza volt, ide-oda mentünk, közben készültünk a világbajnokságra, próbáltunk az eredményekre fókuszálni. Ezúttal már ésszel kezeltük a helyzetet, próbáltunk egyensúlyt találni" – fogalmazott.

Volt pihenés, de energikusnak is érzi magát, korcsolyázott is. A szurkolók szeretete ráadásul eltávolítja tőle azokat a gondolatokat, amelyek kevésbé vidámak – például a győztes célba érés után elvett egyéni aranyérem miatti keserűséget.

"Nagyon sok helyről írtak meglepően sokan, nagyon jó érzés, köszönöm mindenkinek, segített átlendülni a nehéz időkön" – mondta.

Pekingben 100 százalékot hozott ki magából mentálisan és fizikálisan is,

amit jelez, hogy olimpiai csúcsot futott 1500 méteren, ami így négy évig biztosan az övé. De érmekből azért többet várt volna, mint egy bronz.

Nincs persze megállás, hamarosan világbajnokság, a tervei pedig a következők: "Nagyon összeszedett vagyok, szeretnék négy év múlva is ott lenni, aki követett minket, látta, hogy ez bennünk van. A vb-re is nagyon készülünk, talán elmarad, talán nem, reméljük az utóbbi történik. Nem a visszavágás hajt, ez egyszerűen egy újabb esély lesz. Az olimpián nagyon kevesen tudták megvédeni az aranyérmüket, egy lánynak sikerült talán. Ilyen ez a sportág, valamikor sikerül, valamikor nem."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×