eur:
390.78
usd:
364.27
bux:
68227.09
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A magyar válogatott a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező E csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés előtt a debreceni Főnix Arénában 2022. február 24-én. Balról jobbra: Szabó Zsolt, Pongó Marcell, Lukács Norbert, Ferencz Csaba, Mikael Hopkins, Vojvoda Dávid, Golomán György, Váradi Benedek, Keller Ákos, Somogyi Ádám, Rosco Allen és Perl Zoltán.
Nyitókép: A magyar válogatott a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező E csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés előtt a debreceni Főnix Arénában 2022. február 24-én. Balról jobbra: Szabó Zsolt, Pongó Marcell, Lukács Norbert, Ferencz Csaba, Mikael Hopkins, Vojvoda Dávid, Golomán György, Váradi Benedek, Keller Ákos, Somogyi Ádám, Rosco Allen és Perl Zoltán. MTI/Czeglédi Zsolt

Elsüllyedt a magyar kosarashajó az Eb-n

Nyeretlenül utazhat haza a kontinenstornáról a férfiválogatott.

A továbbjutásról már lemaradt magyar férfi kosárlabda-válogatott 106-71-re kikapott a házigazda német csapattól szerdán az Európa-bajnokság kölni csoportjának az ötödik, utolsó fordulójában, így nyeretlenül zárta a tornát.

A korábban a bosnyákokkal, a címvédő szlovénokkal, a franciákkal és a litvánokkal szemben is alulmaradt nemzeti csapat a combproblémák miatt elutazott Hanga Ádám és a kedden ujjsérülést szenvedett Váradi Benedek nélkül állt ki a 3/1-es győzelmi mutatóval rendelkező hazaiak ellen.

Eleinte felváltva potyogtak a kosarak főként Benke Szilárd és az Orlando Magicet erősítő Franz Wagner jóvoltából, aztán 37-41 után két magyar pontra 13 érkezett a válaszul, így a nagyszünetben 39-54 volt az állás. Fordulás után egyre nyomasztóbb lett a hazai fölény, 20 pont fölé nőtt a távolság, és három negyedet követően 5/14 volt a sikeres triplák aránya. Az utolsó játékrészben harminc pont lett a magyarok hátránya (60-90), akik ekkor már egyáltalán nem tudták megzavarni a német gálaelőadást. A válogatott legjobbja Perl Zoltán lett 15 ponttal.

A magyar csapat öt vereséggel, csoportutolsóként fejezte be az Eb-t.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×