eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Jansik Szilárd (b) és Vogel Soma a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának negyeddöntőjében, a Magyarország - Montenegró mérkőzés után Splitben 2022. szeptember 6-án. A címvédő és olimpiai bronzérmes magyar válogatott 11-8-ra győzött, ezzel bejutott az elődöntőbe.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: csodálatos győzelmet arattunk

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólólegenda szerint "ég és föld" a különbség a budapesti vb-n és a mostani Eb-n szereplő játékosok hozzáállása között.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-8-as sikert aratott a spliti Európa-bajnokságon Montenegróval szemben, és ezzel bejutott az elődöntőbe. A magyar válogatott végig előnyben volt, a montenegróiak csak felzárkózni próbáltak – sikertelenül.

„Csodálatos győzelmet arattunk. Igazi csapatként szerepeltünk, pedig féltettük a fiúkat, sok új játékos van a csapatban, rutintalanok. A budapesti vb-n épp a csapategységet, a győzni akarás hiányoltuk, és most az Európa-bajnokságon nemcsak két fantasztikus győzelmet arattunk a szerbek és a montenegróiak ellen, hanem hihetetlen pontos, taktikailag fegyelmezett csapatjátékot láttunk. Csak szépeket tudok mondani a fiúkról és Varga Zsoltról is" – értékelt Faragó Tamás.

Az új szövetségi kapitánnyal egyelőre remekül szerepel az átalakult válogatott, a pólólegenda elsősorban a hozzáállásban, a mentalitásban látja a különbség, amely szerinte "ég és föld". Úgy látja, Varga Zsolt elsősorban abban ért el sikert, hogy mindenki odaadó legyen, hogy megpróbálja a maximumot nyújtani.

A negyeddöntő hőse az újdonsült csapatkapitány, Jansik Szilárd volt, aki öt góllal vette ki részét a sikerből, a Nemzet Sportolója mégsem a góljait emelte ki. „Jansik Szilárd fantasztikus személyisége, egyénisége a magyar vízilabdasportnak, aki nemcsak jó játékos, hanem igazi sportember. Ez az, amit eddig hiányoltunk, a sportemberi magatartást. Nemcsak a teljesítménye, hanem a hozzáállása, gondolkodása is elragadó. Örülök, hogy révbe ért és megmutatta, hogy milyen értékes játékos" – mondta Faragó Tamás.

A folytatásban, a döntőért a spanyol csapattal játszik a magyar együttes, és a szakember bizakodó a folytatást illetően.

„Bármeddig eljuthat a válogatott, bár azzal tisztában vagyok, hogy a spanyol és az olasz csapat erősebb, és oda sorolható a horvát is, amely ráadásul otthon játszik. A fiúk már túlteljesítették az elvárást, és ha felszabadultan tudnak játszani, ha képesek megismételni ezt a fegyelmezett játékot, akkor bármi lehet. Egy biztos: ők a magyar vízilabdát képviselik, tehát nyilvánvalóan a végső győzelemért játszunk" – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×