eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: pixabay

Szakmát vált a norvég sílegenda, jöhet a ralikrossz!

Új sportágban mutatkozik be az olimpiai és világbajnok sírversenyző.

Aksel Lund Svindal olimpiai és világbajnok, összetett világkupagyőztes norvég alpesi síző a ralikrossz-világbajnokságon mutatkozik be.

A 39 éves sztár az idén már kipróbálta magát a Porsche Sprint Challenge Scandinavia autós gyorsasági sorozatban, a jövő héten pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által szervezett ralikrossz-vb-n debütál hazájában.

"Amatőrként nagyon tisztelem a ralikrosszosokat, ez a sportág rengeteget követel az embertől"

- jelentette ki a sízéstől 2019-ben visszavonult klasszis, aki az RX2e nevű elektromos kategóriában áll majd rajthoz.

Svindal kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok, 17 világkupaidénye során 36 viadalon győzött, és kilenc szakági vk-diadala mellett 2007-ben és 2009-ben a sportág csúcsteljesítményének számító összetett vk-t is megnyerte.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×