eur:
394.77
usd:
365.84
bux:
65213.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíján a montreali Gilles Villeneuve pályán 2022. június 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andre Pichette

Forma–1: Lewis Hamilton helyett mást indít a Mercedes

A Mercedes Forma–1-es csapata idei kötelezettségének tesz eleget azzal, hogy mást ültet Lewis Hamilton helyére.

Az idei Forma–1-es szezonban minden csapatnak két alkalommal lehetőséget kell biztosítania kezdő pilótáknak arra, hogy egy hétvégén vezethessenek aktuális versenygépeket. Az év első felében ebből a szempontból nem voltak aktívak a csapatok: a Red Bull és a Williams esetére emlékezhetünk a Spanyol Nagydíj első szabadedzéséről.

Ezúttal a Mercedes csatlakozik a sorhoz: Lewis Hamilton a Francia Nagydíj első szabadedzését hagyja ki emiatt, helyére pedig a Williamshez is beugró Nyck de Vries érkezik – írja a Vezess. A holland versenyző eddig egy Forma–2-es bajnoki címet és egy Forma–E világbajnoki címet tudhat magáénak.

A bejelentéskor kiderült, hogy a második vezetési lehetőségre majd George Russell autójában kerülhet sor. A pilóták maguk döntöttek arról, hogy mely futamokon adják át a volánt, a fiatal brit a szezon egy későbbi, a nyilvánosság számára be nem jelentett futamon tesz majd így.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×