eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Sztanyiszlav Csercseszov, a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután csapata 2-1-re legyőzte ősi riválisukat, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Groupama Arénában 2022. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Derüljön ki, hogy a Fradi tényleg jobb csapat!

Fura ellentmondásokat produkál a magyar nyelv: szokták mondani, ma olyan mérkőzést játszik a Ferencváros, amelyen csak veszíthet. Miközben mindannyian tudjuk, a világnak ki kellene fordulni „négy sarkából” ahhoz, hogy a magyar bajnok veszítsen, ne jusson a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének következő selejtezőkörébe.

De valóban, ha nyer, azt mondjuk, teljesítette a kötelező feladatot, túllépett szerényebb képességű riválisán. Ahogyan a Thomas Doll–Szerhij Rebrov váltás óta mindig az első körben, akár az ukrán edzővel, akár az őt követő Peter Stögerrel.

Miközben az első mérkőzésen kiderült, hogy a Manchester Unitedet is megjárt Tosics és a jó képességű kapus, Mokin kivételével a kazah bajnok játékosai elmaradnak tudásban a ferencvárosiaktól, arra kell felkészülni, hogy a hazai 0-0 után az FK Tobol körömszakadtáig védekezni fog, abban a reményben, hogy hátha talál egy gólt, vagy hátha eljut a tizenegyespárbajig.

De az is igaz, ma már alig akad „sima” meccs, „sima” továbbjutás. Kedd este kilenc BL-selejtezőt játszottak szerte Európában, ezek közül mindössze kettőn volt egygólosnál nagyobb különbség a két csapat között – a visszavágón, s nem összesítésben –: az egyiken az azeri Qarabag FK, nem kis meglepetésre, 5-1-re kiütötte a Lech Poznant.

A másikon a gibraltári Lincoln Red Imps FC 2-0-ra verte az észak-macedón Shkupit – de így is kiesett 3-2-es összesítéssel, s átkerült a Konferencia-ligába. A gibraltári csapat lesz a következő fordulóban ott a Ferencváros–Tobol párharc vesztesének ellenfele. A győztes majd a Dinamo Batumival vagy a pozsonyi Slovannal játszik, a georgiai vendégek kibekkeltek egy gól nélküli döntetlent a múlt héten a szlovák fővárosban.

A Ferencváros várhatóan legalább tizenötezer néző előtt kezd majd este nyolc órakor az FK Tobol ellen. Sztanyiszlav Csercseszov azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy hétfőn a védekezést, kedden a támadást gyakorolták, mindenre felkészültek, de azért remélhetően utóbbiból lesz több ma este. A rendelkezésre álló keret nem változott az előző mérkőzéshez képest, eltiltott, újabb sérült nincsen. Az első mérkőzésen az új szerzemények közül csak Adama Traoré kezdett, elképzelhető, hogy most a benevezett további két új játékos, Knoester és Mercier is szerepet kap.

A mérkőzést az M4 Sport közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×