eur:
394.36
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Milák Kristóf olimpiai, háromszoros világ-, Európa- és ifjúsági olimpiai bajnok úszó (b) és Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a vizes világbajnokság záróünnepségén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Wladár Sándor intelmei Milák Kristófhoz

Öt éremmel, sportdiplomáciai sikerekkel és sok nemzetközi elismeréssel zárta Magyarország a vizes világbajnokságot. A szervezőbizottság és a Magyar Úszószövetség elnökét kérdeztük.

Az elnök azzal kezdte, hogy négy hónapja tettek egy vállalást, nem kérdés a számára, hogy ennél jobban mint szervezők nem tudtak volna dolgozni, de igazából nem is négy, hanem csak három hónapjuk volt a szervezésre. Emlékeztetőül: az eredeti rendező Guadalajara visszalépése után Budapest beugró volt. Ennek kapcsán azt mondta, legyen hálás a FINA, hogy ezt a vállalást megtették.

Azok is voltak, dicsérték a rendezést, még ha ők maguk belülről láttak is hiányosságot, voltak rendkívüli helyzetek,

két héttel a verseny előtt például azt sem tudták, mely csapatok milyen géppel jönnek, hogy lesz a transzfer és a Covid-protokoll

– mondta. Elfáradtak, de pihenni most nem tudnak, mert sorra jönnek világversenyek.

Milák Kristóf volt – ezúttal is – magasan a legeredményesebb magyar a világbajnokságon a maga két aranyérmével.

„Itt ül mellettünk. Érdekes mód leült, és most már másfél órája türelemmel viseli a médiaérdeklődést, és egymás után adja az interjúkat. Látom, még tetszik is neki, kezd belejönni – mondta Wladár Sándor az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok, világcsúcstartó pillangóúszóról. –

  • Azt kívánom neki, hogy nagyon szerethető sportoló legyen, példamutató mindenki számára, mert ő most már olyan név Magyarországon és a világon, ami húzóerő, a magyar úszás tekintetében is.
  • Azt kívánom neki még, hogy tanuljon meg jól angolul, hogy legyen nemzetközileg is magas értéke, és
  • azt, hogy folytassa ezt a páratlan pályafutását.

Nyilván a magyar úszósport hullámzó teljesítményt nyújt, például

1944 után 36 évet kellett várni Wladár Sándorra, hogy az első férfi olimpiai bajnoka meglegyen,

de volt olyan időszak, amikor Kovács Ági vitte vagy Cseh Laci vitte volt, amikor csak Hosszú Katinka volt szinte, hát most Milák Kristóf van.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×