eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Marco Rossi szövetségi kapitány a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi elárulta, van-e titkos receptje

A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, most lehetőségük adódik beírni magukat a magyar futball történelmébe – mondta az angliai bravúrról a válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar labdarúgó-válogatott kétszer legyőzte az Eb-döntős Angliát, és vezeti a Nemzetek Ligája A divíziójának legnehezebb csoportját.

“Volt egy kis ideje leülepedni a dolgoknak, de még én is csak próbálom feldolgozni, hogy a 6-3 óta először nyert Angliában a magyar válogatott, sőt 1928 óta a legsúlyosabb vereséget mértük az angolokra hazai pályán. Fontos számomra, hogy történelmi rekordokat döntünk meg, de nem önmaguk miatt, hanem azért, amit jelentenek: hogy igenis képesek vagyunk ezekre a tettekre” – mondta Marco Rossi a molcsapat.hu oldalnak adott interjúban.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy a játékosai már nemcsak tudnak futni, hanem akarnak is, s noha sorozatban kellett négy tétmeccset játszaniuk, az utolsó sem volt erőnléti gondjuk. Ebben pedig jelentős szerepe volt a felkészítő stáb szakembereinek is.

Arról, hogy neki milyen része volt a sikerben, azt felelte, hogy a jó teljesítmény a csapategységnek volt köszönhető, illetve a játékosok produkciójának.

“Én annyit tettem hozzá, hogy önbizalmat adtam nekik, mégis osztozom velük a közönség felénk áradó szeretetében”

– tette hozzá.

“A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, most lehetőségük adódik beírni magukat a magyar futball történelmébe. Egy olyan aranykönyvbe kerülhetnek be, ami finoman fogalmazva sem üres, de egy ideje nem kerültek bele fontos bejegyzések" – idézte fel az olasz szakember.

A kapitány felvetette, hogy amilyen jó napot fogtak ki a mieink, annyira rosszat az angolok, de hozzátette, Gareth Southgate kapitány arra használja a Nemzetek Ligáját, hogy a téli világbajnokság előtt a kiegészítő embereket tesztelje, de amikor már égett a ház, ellenfelünk elkezdte becserélni az Eb-döntős sztárjátékosait, így a lefújás pillanatában már egy olyan angol válogatott volt a pályán, amit nem túlzás a legerősebb csapatuknak nevezni.

“Egy edző mindig arra a legbüszkébb, ha a játékosai a tudásuk felső határához közel teljesítenek, ez ugyanis azt jelenti, hogy jól érzik magukat a pályán, ismerik a posztjukat, tudják a szerepüket, de közben képesek csapatszinten gondolkodni. Ha ehhez még önbizalom és erőnlét is társul, akkor náluk jóval többre tartott futballisták ellen is eredményesek tudnak lenni, és persze velük együtt a csapatuk is” – elemezte a történteket.

“Nincs semmiféle varázslat, sem titkos recept. Negyvenöt évet töltöttem el a futballban, jártam néhány öltözőben, és kialakult a saját futballfilozófiám. Egy edző akkor tud sikeres lenni, ha a játékosai ugyanazt a filozófiát vallják, és ebből a szempontból rendkívül szerencsés kapitány vagyok, mert a magyar válogatott összetartó csapatot alkot. A saját elveimet követem, ebből soha nem is fogok engedni” – mondta a kapitány.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×