eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Régi anyagi vitát rendez az ATP a férfi teniszezőknél

A játékosok és a tornarendezők fele-fele arányban részesülnek a profitból, a pénzdíjak pedig növekedni fognak 2023-tól a férfi profi teniszversenyeket szervező ATP csütörtöki közleménye szerint.

A szervezet kiemelte: a OneVision névre keresztelt projekt két év előkészítés után kapott zöld jelzést. Ennek legfontosabb célja, hogy növeljék a média- és televíziós jogokból származó bevételeket, a tornák ne a mostanihoz hasonló mértékben függjenek a jegybevételektől.

Az átláthatóság hiánya régóta probléma volt a tornaszervezők és a játékosok között, az ezzel kapcsolatos hangok pedig felerősödtek, amikor a koronavírus-járvány miatt csökkenteni kellett a pénzdíjakat.

Andrea Gaudienzi, az ATP elnöke kijelentette: ennek elkerülésére jövő évtől kezdődően a játékosoknak rálátása lesz a tornák auditált pénzügyi kimutatásaira, bevezetik az 50-50 százalékos profitmegosztást, továbbá megnövelt pénzdíjakra számíthatnak cserébe azért, hogy az 1000-es versenyek közül a madridi, a római és a sanghaji is jövő évtől hosszabb lesz az eddigieknél. Mostanáig az Indian Wells-i és a miami viadal volt a megszokott nyolchoz képest 12 napos, mivel ezeken 96-an indulhattak a főtáblán. A kanadai és a cincinnati verseny 2025-től áll át erre a lebonyolításra.

A Grand Slam-tornák utáni legnagyobb versenyeken a hosszabb programért cserébe a következő három évben 35 százalékkal emelkednek majd a pénzdíjak, míg az év végi bónusz a mostanihoz képest közel duplájára nő, és az eddigi 12 helyett a legjobb 30 játékos részesül majd belőle.

A megváltozott pénzelosztásból a tanulmányok szerint több mint 140 teniszező profitál majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×