eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gianluigi Buffon olasz kapus orvosi vizsgálatra érkezik a torinói Juventus Egészségügyi Központba 2019. július 4-én. A 41 éves Buffon egy év kihagyás után visszatért a Juventushoz, ahol eddig 17 évet töltött 2001 és 2018 között.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Buffon szerint Mancini is ludas az olaszok vb-kudarcában

Gianluigi Buffon, minden idők egyik legjobb olasz kapusa 2018-ban védett legutóbb az olasz válogatottban, de reménykedett abban, hogy esetleg Roberto Mancini elviszi magával a katari vb-re. Nem fogja, mert a Squadra Azzurra kiesett a pótselejtezőben. A kapus szerint a kapitány is hibás.

Buffon hivatalosan nem vonult vissza a válogatottságtól, és abban reménykedett, hogy meghívást kaphat a vb-keretbe, ha az olasz válogatott kijut.

„Az érdemek mellettem szólnak, de nem hiszem, hogy behívtak volna” – mondta a La Stampa nevű lapnak. – „Vannak más dolgok, amelyek elsőbbséget élveznek, és ezeket tiszteletben kell tartani.”

„Amikor Szlovákia kiejtett minket a 2010-es világbajnokságon, megértettem, hogy a dolgok változnak, és már a kvalifikációt is ünnepelnünk kellett volna” – folytatta.

„Azóta vannak illúzióink, olyan dicsőség pillanataink miatt, mint az Eb, de nem tévedtem.

Különlegesek vagyunk a nehéz pillanatokban, de ha nem vagyunk eléggé motiváltak, akkor bárki ellen veszíthetünk”

– mondta, némileg talányosan.

Buffon részben Mancinit okolta, amiért Olaszország kiesett márciusban a pótselejtezőn, az Észak-Macedóniától elszenvedett palermói vereség miatt. „Mancini volt az újjászületésünk fő építésze, akivel megnyertük az Eb-t. Ugyanakkor nyilvánvalóan az ő felelőssége is egy ilyen hatalmas kudarc” – mondta a kapus.

„Sokféle módon lehet kiesni. Senki sem mondana semmit, ha például Olaszország büntetőkkel kikapott volna Portugáliától, de

miután kikapott Észak-Macedóniától, sokkal nehezebb elfogadni.”

Buffonnak szerződése van a Serie B-ben szereplő Parmával, amelyet a közelmúltban hosszabbított meg 2024-ig. Akkor 46 éves lesz.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×