eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A man plays an overhead smalsh shot in a shaft of light across a tennis court
Nyitókép: Kolbz/Getty Images

Politikai állásfoglaláshoz kötheti az orosz teniszezők indulását Wimbledon

Nigel Huddleston brit sportminiszter kedden hangsúlyozta: nem érezné jól magát, ha egy orosz sportoló orosz zászlót lengetne, miután megnyerte a londoni Grand Slam-viadalt.

A sportminiszter emlékeztetett: sok ország határozott úgy, hogy nem engedi Oroszország színeiben versenyző sportolók részvételét a náluk rendezett sporteseményeken, és vízumkérdések is felmerülhetnek. Még összetettebb a helyzet, ha egyéni sportágak képviselőiről van szó – hangsúlyozta.

„Szükségünk van biztosítékra, hogy nem Putyin támogatói, és most egyeztetünk arról, hogy ennek kapcsán milyen állásfoglalást várjunk el tőlük” – utalt a sportminiszter Oroszország Ukrajna elleni – fehérorosz támogatást élvező – háborújára.

Az orosz és a fehérorosz játékosok indulhatnak ugyan ATP- és WTA-tornákon, de férfi és női válogatottjukat kizárták a Davis Kupából, valamint a Billie Jean King Kupából.

A wimbledoni GS-torna június 27-én kezdődik és július 10-ig tart.

Medvegyev február 28-án állt a világranglista élére, de miután hétfőn az Indian Wells-i torna harmadik fordulójában kikapott a francia Gaël Monfilstól, jövő hét elején visszaveszi tőle az első helyet a szerb Novak Djokovic.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×